Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 mei 2010

Nieuwe Apple TV in de maak?

Help, Steve heeft een hobby! En hij geeft niet graag op. Het gerucht doet de ronde dat Apple haar hobbyproject met de Apple TV grondig gaat hervormen. Engadget brengt het nieuws dat de Apple TV

Apple TV is op dit moment een platgeslagen Mac mini. Hij heeft een harde schijf, een gelijkwaardige processor en hij draait Mac OS. De nieuwe Apple TV is van een heel ander kaliber. Het schijnt een klein doosje te worden dat draait op iPhone OS. Er zit geen harde schijf in maar flash geheugen van 16GB. Tot slot bevat hij de nieuwe A4 processor van Apple die 1080p video aan kan. Hij lijkt dus eerder op een iPhone zonder scherm dan een Mac mini. Als klap op de vuurpijl schijnt het apparaatje slechts 99 dollar te kosten; een stuk voordeliger dan de 229 dollar van de goedkoopste Apple TV zoals hij nu in de schappen ligt. Het lijkt erop dat Apple afstapt van het idee dat je content altijd op een harde schijf moet hebben staan. Films staan voortaan in de cloud en consumeren gaat via wifi.

Het is een gerucht, maar het zou een goed antwoord zijn op de recent aangekondigde Google TV. Volgens Engadget wordt het kleinood niet op de WWDC gelanceerd, maar later in het jaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV in de maak?
Sluiten