Anth
Anth Nieuws 20 mei 2010

Nederlandse iPad App Store online

Mensen die de afgelopen weken een iPad kochten voor gebruik buiten de Verenigde Staten kwamen vaak van een koude kermis thuis: enkel de Amerikaanse App Store werkte op de iPad. Gebruikers moesten hun applicaties dus aanschaffen op een computer of een Amerikaanse iTunes account aanmaken. Vanaf heden is dit echter niet meer nodig, vrijwel overal in Europa zijn namelijk de iPad App Stores online gegaan. Ook in Nederland kan je vanaf nu met je Nederlandse account inloggen op de iPad. Voorheen kreeg je een melding dat de App Store niet beschikbaar was in dit land.

Nog niet alle applicaties zijn overigens al in de Nederlandse winkel verkrijgbaar, iWork is bijvoorbeeld nog niet beschikbaar. Ook op de applicatie om boeken te kopen en te lezen, iBooks, zullen we nog even moeten wachten. De App Store lijkt nog niet helemaal vlekkeloos te werken. Zo is hij bij vlagen traag en krijg ik soms foutmeldingen. Ook pagina’s verwezen soms niet correct door. De komende weken zal dit natuurlijk verbeterd worden. De eerste Europese iPads worden over acht dagen geleverd aan klanten in onder andere Frankrijk en Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse iPad App Store online
Sluiten