Anth
Anth Nieuws 18 mei 2010
Leestijd: 1 minuut

Muziekdienst Spotify in Nederland

Muziekdienst Spotify is gelanceerd in Nederland. Spotify was al langer in landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk  beschikbaar maar vanaf vandaag kunnen ook Nederlanders onbeperkt genieten van vele miljoenen muzieknummers. Spotify is een service waarmee je met behulp van een programma muziek kan streamen.

In Nederland zijn er drie versies: Open, Unlimited en Premium. Open, de gratis versie, staat garant voor twintig uur muziek luisteren per maand. De muziek kan wel zo nu en dan onderbroken worden door reclames. De Unlimited versie stelt je in staat onbeperkt muziek luisteren zonder gestoord te worden door advertenties. Unlimited is aan te schaffen voor €4,99 per maand. De duurste versie kost €9,99 per maand. Deze ‘Premium subscription’ biedt je de mogelijkheid om Spotify te gebruiken op je mobiele telefoon. Verschillende modellen worden ondersteund, de Spotify-app voor de iPhone is gratis te downloaden in de App Store. Daarnaast kan je met het duurste abonnement offline playlists samenstellen zodat je ook van muziek kan genieten als er geen internetverbinding voorhanden is. Ook luisteren Premium members hun favoriete liedjes in hogere kwaliteit: 320 kb/s tegenover 160 kb/s bij de andere abonnementsvormen.

Spotify wordt door sommigen gezien als alternatief voor iTunes. De applicatie van Spotify maakt het  mogelijk eigen muziekalbums te importeren zodat deze samen met de streams geluisterd kunnen worden. Er bestaan hardnekkige geruchten dat Apple een soortgelijke dienst aan wil bieden. In december nam Apple de muziekdienst Lala over, deze service zal op 31 mei haar poorten sluiten. Wellicht krijgt Spotify binnenkort dus concurrentie uit de hoek van Apple. Spotify kan hier worden gedownload.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Muziekdienst Spotify in Nederland
Sluiten