Mac OS X Server voor het MKB

5 reacties

Een schaamteloze reminder voor een informatieavond die One More Thing samen met opleidingsinstituut LAI organiseert voor het MKB: a.s. donderdagavond 20 mei vanaf 18.00 uur in Schiedam. Who’s afraid of Snow Leopard Server. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Maurits Sanders, docent van LAI, zal je na een buffet door de belangrijkste functies van Snow Leopard Server leiden. Welke services zitten er in en hoe kun je deze toepassen in een klein-zakelijke omgeving? Handige informatie als je twijfelt of je Snow Leopard Server kunt gaan toepassen in je bedrijf.

Met de nieuwe Mac mini, die nu af-fabriek met Snow Leopard Server en dubbele opslagcapaciteit geleverd kan worden, biedt Apple een heel betaalbare oplossing voor bedrijven met 2 of meer Macs, die een aantal zaken centraal willen regelen zoals back-up, e-mail, file sharing, remote access, calendering, adresboek en dergelijke.

Voor de informatieavond wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd van € 49, maar wanneer je besluit om je na afloop in te schrijven voor de volledige tweedaagse training, dan krijg je dit bedrag weer terug. Inschrijven voor de informatieavond kan hier.

One More Thing zelf is ook aanwezig om bij bezoekers te peilen aan wat voor activiteiten nog meer behoefte is.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Snow Leopard Server: Ik zou ‘r graag ’s mee klooien. Maar in tegenstelling tot Microsoft heeft Apple geen trial-software (wel voor verkopers, resellers en betalende developers) om ’t systeem is even flink aan te tand te voelen.

  Onlangs stuurde ik het verzoek tot een trial-cd is naar een opleidingscentrum, niet LAI overigens, en die verwezen mij naar usenet e.d.

  Ik denk dat hoe succesvol een systeem is en/of wordt, mede afhankelijk is van hoe wijd verbreid de kennis er over is. Trial Cd’s zijn een goede manier om mensen kennis te laten maken van bv. SLS.

 • Profielfoto
  borisboef

  Je kunt bij verschillende aanbieders voor enkele tientjes gebruik maken van een Mac Mini Server in een datacentrum, incl. SLS.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Kan je een aanbieder noemen?? heb ik wel interesse in..

 • Profielfoto
  Riny Maas

  Voor 79 euro per jaar kun je Apple Developer worden en kun je de server software gewoon downloaden inclusief het serienummer dat enkele maanden geldig blijft, voldoende tijd om alles uit te testen …

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @THX-1138: Ik raad dit af om dit via een datacentrum te doen.

  Daarnaast wanneer je handig bent met een OS X en hebt een klein bedrijf (minder dan 10 medewerkers) zou ik geen OS X Server gebruiken. Omdat je met de standaard OS X ook gewoon eenvoudig een webserver (iCal), Ldap (Adresbook), filesharing voor Windows (SMB) en Mac (AFP) en firewall (IPFW) kan draaien. Dit zijn toch de voorzieningen die je wil hebben in een klein bedrijf.