Anth
Anth Nieuws 11 mei 2010
Leestijd: 2 minuten

“Lieve Steve” over iPadprijzen en printen

In de rubriek “Lieve Steve” behandelen we persoonlijke e-mails die Steve Jobs de wereld in stuurt. Deze week kregen gelukkigen onder andere een e-mail over de hoge prijzen van de iPad in Duitsland en over de mogelijkheid om te printen vanaf een iPad.

Prijzen iPad Duitsland
Dit weekend werden in veel Europese landen de prijzen van de nieuwe iPads gepresenteerd. Uit deze prijzen bleek dat Duitsers het meeste geld neer mogen tellen voor de iPad: 514 euro voor het goedkoopste model. Een verbolgen Duitser stuurde een e-mail naar Steve Jobs waarin hij om een uitleg vroeg. Jobs beantwoordde dit mailtje met een kort maar krachtig:

Blame your government.
Germany just added a new copyright levy for computers.

Veel mensen dachten dat hiermee dat de kous af was, maar niets is minder waar. Enkele dagen later werden de prijzen namelijk weer gewijzigd, de goedkoopste iPads kwamen er zonder extra heffing vanaf. Ook bij deze ommezwaai werd Steve weer ter verantwoording geroepen door een Duitser die hem vroeg:

Hi Steve,
I’ve got a question, why Apple wants 499/599/714 and 599/699/814 Euros for the iPad in Germany and not 514/614/714 and 614/714/814 as announced on friday

Steve verklaarde de prijswijziging als volgt:

We found out this weekend that iPad is not subject to a copyright tax we previously thought it was subject to.

Uit deze verklaring blijkt dat de iPads met 64 GB aan opslagruimte wel onderhevig zijn aan de Duitse belastingwet.

Printen vanaf de iPad
Bij de introductie van de iPad waren veel mensen verbaasd dat het niet mogelijk was om bestanden direct van de iPad naar een printer te sturen. Inmiddels is dit met behulp van bepaalde applicaties wel mogelijk maar toch was iemand benieuwd of Apple van plan was dit zelf te realiseren. En dus ontving Steve de volgende e-mail in z’n inbox:

Dear Steve,
Why no printing on the iPad? What gives?

Op deze e-mail antwoordde Steve:

It will come

Een tijdsbestek heeft Steve echter niet gegeven, dus misschien moeten we wachten op OS 4 tot we onze documenten direct vanuit iWork kunnen printen.

Wat zou jij willen weten van ‘His Steveness’? Stuur een e-mail met je vraag naar [email protected] en wellicht krijg jij antwoord op je vraag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Lieve Steve” over iPadprijzen en printen
Sluiten