“Lieve Steve” over iPadprijzen en printen

13 reacties

In de rubriek “Lieve Steve” behandelen we persoonlijke e-mails die Steve Jobs de wereld in stuurt. Deze week kregen gelukkigen onder andere een e-mail over de hoge prijzen van de iPad in Duitsland en over de mogelijkheid om te printen vanaf een iPad.

Prijzen iPad Duitsland
Dit weekend werden in veel Europese landen de prijzen van de nieuwe iPads gepresenteerd. Uit deze prijzen bleek dat Duitsers het meeste geld neer mogen tellen voor de iPad: 514 euro voor het goedkoopste model. Een verbolgen Duitser stuurde een e-mail naar Steve Jobs waarin hij om een uitleg vroeg. Jobs beantwoordde dit mailtje met een kort maar krachtig:

Blame your government.
Germany just added a new copyright levy for computers.

Veel mensen dachten dat hiermee dat de kous af was, maar niets is minder waar. Enkele dagen later werden de prijzen namelijk weer gewijzigd, de goedkoopste iPads kwamen er zonder extra heffing vanaf. Ook bij deze ommezwaai werd Steve weer ter verantwoording geroepen door een Duitser die hem vroeg:

Hi Steve,
I’ve got a question, why Apple wants 499/599/714 and 599/699/814 Euros for the iPad in Germany and not 514/614/714 and 614/714/814 as announced on friday

Steve verklaarde de prijswijziging als volgt:

We found out this weekend that iPad is not subject to a copyright tax we previously thought it was subject to.

Uit deze verklaring blijkt dat de iPads met 64 GB aan opslagruimte wel onderhevig zijn aan de Duitse belastingwet.

Printen vanaf de iPad
Bij de introductie van de iPad waren veel mensen verbaasd dat het niet mogelijk was om bestanden direct van de iPad naar een printer te sturen. Inmiddels is dit met behulp van bepaalde applicaties wel mogelijk maar toch was iemand benieuwd of Apple van plan was dit zelf te realiseren. En dus ontving Steve de volgende e-mail in z’n inbox:

Dear Steve,
Why no printing on the iPad? What gives?

Op deze e-mail antwoordde Steve:

It will come

Een tijdsbestek heeft Steve echter niet gegeven, dus misschien moeten we wachten op OS 4 tot we onze documenten direct vanuit iWork kunnen printen.

Wat zou jij willen weten van ‘His Steveness’? Stuur een e-mail met je vraag naar [email protected] en wellicht krijg jij antwoord op je vraag!

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik twijfel toch altijd aan de authenticiteit van zijn e-mailtjes… Maar oké, het is goed voor het speculeren.:-)

 • Profielfoto
  Edwin

  Mbv welke app is er dan momenteel wel te printen vanaf een iPad?

 • Profielfoto
  Anth

  Mbv welke app is er dan momenteel wel te printen vanaf een iPad?

  Printcentral for iPad, Print n Share

 • Profielfoto
  Edwin

  Thanks @anth

 • Profielfoto
  Vodka

  Fijn dat Apple een nieuwe marketing tool in handen heeft. Emails die al dan niet afkomstig zijn van Steve

 • Profielfoto
  Janozua

  Waarschijnlijk wordt straks printen mogelijk mits je een Airport Express, Extreme of Time Capsule hebt (dat je dus draadloos print).
  Ik zie het namelijk nog niet gebeuren dat er ook een adapter komt voor printers, dan hadden ze beter meerdere dockconnectors kunnen maken als ze zoveel adapters lanceren (als ze niet in staat zijn USB er in te zetten tenminste).

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  leuke rubriek. Hopelijk komen in de toekomst de updates over de mails van Jobs wel sneller, want deze twee zijn behoorlijk oud nieuws…

 • Profielfoto
  bartje

  printen an dan vast ook met dat USB dingetje in je dockconnector

 • Profielfoto
  maaubel

  dit had ik een week geleden al gelezen jongens…

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Ik zag zojuist de iPad op Schiphol te koop voor slechts 799. En dat voor t instapmodel. Wat dat betreft vallen de prijzrn in duitsland wel mee, maar t blijft natuurlijk een hoop geld.

 • Profielfoto
  iberno

  God god wat een gezeur….. Als je t oud nieuws vind dan begin je toch een eigen site? OMT is behoorlijk snel met nieuws en volgens mij betreft het hier een rubriek en geen nieuws…. Check de andere NL sites maar eens, OMT is meestal de 1e!

 • Profielfoto
  BigAL

  Een hoop geld voor een apparaat dat niet kan printen, maar goed dat kan een ipod touch ook niet, maar ja het draait dan ook op hetzelfde OS.

 • Profielfoto
  Maarten Otto

  En deze hype gaat echt aan mij voorbij… de reden: “Te duur”.

  Ja Appel heeft mooie spullen die goed werken…. Maar om hiervoor nou 700 euro te vragen en er 400 euro winst op te maken gaat mij echt te ver.