Anth
Anth Nieuws 19 mei 2010

Google stapt in opkomende televisiemarkt

Vandaag begint in het Moscone West congrescentrum het congres van Google genaamd Google I/O. De bijeenkomst staat dit jaar bijna compleet in het teken van Android. Zo zal Google hoogstwaarschijnlijk de komst van Android 2.2 aankondigen, dat de werknaam Froyo draagt. Ook partners van Google krijgen gelegenheid om op het podium hun kunstje te doen, Adobe is van plan Flash player 10.1 te demonstreren op een Android-telefoon.

Naast al dit telefoongeweld doen hardnekkige geruchten de ronde dat Google van plan is de televisiemarkt te betreden. Dit project met de naam Google Tv zou ook gebruik maken van de Androidsoftware van Google. Google werkt samen met bedrijven als Sony en Intel om de nieuwe ‘Tv Boxes’ te ontwikkelen. Google Tv zou de mogelijkheid bieden om via je televisie films te huren, televisie te kijken en te internetten. Doordat het systeem op Android werkt zijn ook applicaties te gebruiken op de Google Tv. Het vermeende  nieuwe project van Google komt gedeeltelijk in het vaarwater van Apple terecht, dat al enkele jaren de Apple Tv heeft. Apple heeft de Apple Tv echter altijd als een hobby-project  beschouwd en veel aandacht lijkt er niet aan het product te worden gegeven. Zo is het huren van films en series in iTunes-stores over de hele wereld vooralsnog toekomstmuziek. Zal de komst van de Google Tv de mensen in Cupertino flink wakker schudden?

Reageer op artikel:
Google stapt in opkomende televisiemarkt
Sluiten