Google stapt in opkomende televisiemarkt

Door: Anth - 12 reacties

Vandaag begint in het Moscone West congrescentrum het congres van Google genaamd Google I/O. De bijeenkomst staat dit jaar bijna compleet in het teken van Android. Zo zal Google hoogstwaarschijnlijk de komst van Android 2.2 aankondigen, dat de werknaam Froyo draagt. Ook partners van Google krijgen gelegenheid om op het podium hun kunstje te doen, Adobe is van plan Flash player 10.1 te demonstreren op een Android-telefoon.

Naast al dit telefoongeweld doen hardnekkige geruchten de ronde dat Google van plan is de televisiemarkt te betreden. Dit project met de naam Google Tv zou ook gebruik maken van de Androidsoftware van Google. Google werkt samen met bedrijven als Sony en Intel om de nieuwe ‘Tv Boxes’ te ontwikkelen. Google Tv zou de mogelijkheid bieden om via je televisie films te huren, televisie te kijken en te internetten. Doordat het systeem op Android werkt zijn ook applicaties te gebruiken op de Google Tv. Het vermeende  nieuwe project van Google komt gedeeltelijk in het vaarwater van Apple terecht, dat al enkele jaren de Apple Tv heeft. Apple heeft de Apple Tv echter altijd als een hobby-project  beschouwd en veel aandacht lijkt er niet aan het product te worden gegeven. Zo is het huren van films en series in iTunes-stores over de hele wereld vooralsnog toekomstmuziek. Zal de komst van de Google Tv de mensen in Cupertino flink wakker schudden?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Lubbert Kramer

  Ik mag donderdag vanuit Google Nederland(kantoor) de live stream gaan volgen, ben zeer benieuwd waar google allemaal mee aan gaat komen, ben zeer benieuwd. Na dit event weer op naar het apple event, waar ik ook met spanning naar uitkijk, ontwikkelingen gaan zo snel, goed om te zien dat concurrentie en samenwerkingen tot nieuwe producten/diensten leiden welke de consument nodig heeft, of juist niet:P

 • Profielfoto
  Vinhelper

  Als dat serverpark dan al klaar is, mag Apple wel eens een beetje opschieten met die films en series in Europa.:smile:

 • Profielfoto
  Webbiker

  Interessant artikel, maar wat een irritante voetnoot reclame van dat Sony apparaat… Hier een daar een bannertje, oke, maar een flash banner die de helft van het artikel overlapt… OMT wordt er niet echt mooier op…

 • Profielfoto
  Ce.

  Hm, hoe zit het dan met de Belgen die digitale TV hebben… Kunnen toch moeilijk nog een box en afstandsbediening naast hun TV leggen:-)

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Naaa zeg die banner is echt overdreven hahaha. De halve site is weg. Lijkt wel een grapje.

  Ontopic:

  oh ik vind dat toch zo interessant he om te zien wat de concurrentie doet. Android hou ik in ieder geval zeker in de gaten want in juni loopt mn telefoon contract af… (heb al een paar jaar de nokia N73:-D )

 • Profielfoto
  bartje

  Ik wil Adobe Flash 10.1 op Android wel willen zien presenteren:-)

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Schiet eens op Apple!

  Ben trouwens benieuwd of je Flash op Android ook uit zou kunnen schakelen…:razz:

 • Profielfoto
  spacefreek

  En OMT is ook al de televisiemarkt ingestapt

 • Profielfoto
  Japsuh

  Waarom wil Google alles doen? Ze kunnen het toch gewoon houden bij de dingen die ze nu aanbieden? Volgens mij worden ze over een tijd op het matje geroepen, omdat ze veel te veel macht krijgen. Beetje belachelijk dit.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Zal de komst van de Google Tv de mensen in Cupertino flink wakker schudden?

  Juist! Goed nieuws dus!

 • Profielfoto
  maconly

  Gelukkig dat dat google alleen in het westen heerst , wat een shit bedrijf is dat .

  Ik regel add words voor bedrijven , vandaar mijn negatieve houding tegen dit arrogante bagger bedrijf.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik lees overal klachten over ‘een Sony reclame’… ik heb die nog nergens gezien…Is zeker flash? dan zal het hier wel mee te maken hebben…