Google krijgt groen licht voor AdMob-deal

Door: Jan David Hanrath - 2 reacties

De Federal Trade Commission (FTC) heeft een antitrust onderzoek naar de overname van AdMob door Google afgesloten. Google krijgt groen licht en wordt daarmee de grootste aanbieder van advertenties op mobiele platformen.

Google heeft hierbij hulp gekregen uit onverwachte hoek: Apple. De voornaamste reden van de FTC om geen bezwaar te hebben tegen de overname is namelijk het iAd advertentieplatform dat Apple heeft aangekondigd. Volgens de FTC is hiermee een gezonde concurrerende markt gegarandeerd.

Apple viste eerder achter het net toen het AdMob wilde overnemen. In plaats hiervan kocht Apple Quattro Wireless als basis voor het iAd platform.

Het eindrapport van de Commissie kun je hier (pdf) nalezen.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Rano

    En terecht. De grootste reden om nee te zeggen is er niet meer.

  • Profielfoto
    Guidoooh

    Idd, anders zouden heel veel dingen niet (meer) mogen.