Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 mei 2010

Google krijgt groen licht voor AdMob-deal

De Federal Trade Commission (FTC) heeft een antitrust onderzoek naar de overname van AdMob door Google afgesloten. Google krijgt groen licht en wordt daarmee de grootste aanbieder van advertenties op mobiele platformen.

Google heeft hierbij hulp gekregen uit onverwachte hoek: Apple. De voornaamste reden van de FTC om geen bezwaar te hebben tegen de overname is namelijk het iAd advertentieplatform dat Apple heeft aangekondigd. Volgens de FTC is hiermee een gezonde concurrerende markt gegarandeerd.

Apple viste eerder achter het net toen het AdMob wilde overnemen. In plaats hiervan kocht Apple Quattro Wireless als basis voor het iAd platform.

Het eindrapport van de Commissie kun je hier (pdf) nalezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google krijgt groen licht voor AdMob-deal
Sluiten