Anth
Anth Nieuws 3 mei 2010

Eerste informatie over de iPad 3G

Terwijl er in Nederland druk Koninginnedag gevierd werd maakte de Verenigde Staten zich op voor de lancering van de iPad 3G. Vele Amerikanen stonden midden op de dag in de rij voor een iPad 3G. Volgens Mashable heeft Apple een goed weekend achter de rug, zij schatten dat er in de eerste dagen na lancering zo’n 300.000 exemplaren van de iPad 3G over de toonbank gingen. Deze wijsheid hebben ze van analist Gene Munster, die zijn onderzoek baseerde op 50 Apple Stores verspreid over het land. Er was slechts één Apple Store die nog iPad 3G’s in voorraad had op zondag. Tegelijkertijd werden verspreid over Amerika iPad 3G’s uitgepakt en zelfs uit elkaar gehaald.

Allereerst werd duidelijk dat de iPad 3G enkele beperkingen kent. Zo moeten sommige video-applicaties het doen met een mindere beeldkwaliteit, de video-applicatie van ABC werkt helemaal niet als er gebruikt wordt gemaakt van het 3G netwerk. Onderstaande afbeelding van iLounge laat zien welke beeldkwaliteit je kan verwachten als je video wilt bekijken op je iPad via een mobiel netwerk. Dit kan natuurlijk ook afhankelijk zijn van de provider die je gebruikt.

De website iFixit had ook dit keer weer de twijfelachtige eer om het apparaat als eerste uit elkaar te schroeven. Bij deze ontmanteling van de iPad 3G kwamen enkele verrassingen aan het licht. Zo heeft de iPad een andere GPS-chip dan de iPhone 3Gs, de eerste ervaringen hiermee zijn dat navigeren nog nauwkeuriger is. Ook werd duidelijk dat Apple de antenne van de iPad 3G heeft bevestigd aan het lcd-scherm. Hiermee functioneert het gehele scherm als een antenne, hetgeen voor een beter bereik zorgt.

Wanneer we beide iPads in Nederland kunnen verwachten blijft helaas nog altijd een raadsel..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste informatie over de iPad 3G
Sluiten