Anth
Anth Nieuws 21 mei 2010

De toekomst van tijdschriften?

De laatste maanden hebben digitale tijdschriften een grote ontwikkeling doorgemaakt. Zo verschenen er verschillende conceptontwerpen die illustreerden hoe de iPad de tijdschriftenwereld kon veranderen. Maar ook de concurrenten van de iPad hebben niet stilgezeten, zo zijn er al meerdere tablets van andere ontwikkelaars aangekondigd. Dit zou betekenen dat uitgevers maandelijks verschillende versies van hun tijdschriften moeten ontwikkelen om iedere tablet te voorzien van de laatste editie.

Op de Google I/O conferentie liet Sports Illustrated zien hoe zij de toekomst van tijdschriften voor zich zien. Een tijdschrift dat via het internet op veel apparaten te bekijken is, met behulp van HTML5. Het tijdschrift biedt de mogelijkheid artikelen door te sturen en op te slaan. Door de online toepassing wordt de stap naar digitale tijdschriften voor uitgevers een stuk kleiner, omdat een universele versie natuurlijk een veel groter publiek heeft dan een app voor een specifiek systeem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De toekomst van tijdschriften?
Sluiten