Anth
Anth Nieuws 21 mei 2010
Leestijd: 2 minuten

De iPad aanhoudend populair

Apple wordt de laatste tijd vaak verweten dat alle aandacht uitgaat naar de iPhone en de iPad. Volgens critici worden de Macs, waar het ooit allemaal mee begon, een beetje door Apple vergeten. Nu is het niet te ontkennen dat Apple zich momenteel iets meer op de mobiele markt focust. Dit doen ze echter wel met succes volgens Mike Abramsky van RBC Capial Markets. Hij heeft namelijk onderzoek gedaan naar de verkoop van de iPad.

Uit dit onderzoek blijkt dat de iPads zo’n vijftig dagen na lancering nog altijd als warme broodjes over de toonbank gaan. Zo zou Apple wekelijks ongeveer 200.000 iPads verkopen. Dit is bijna dubbel zoveel als Macs, waar er wekelijks zo’n 110.000 van verkocht worden. Volgens Abramsky is de aanhoudende populariteit van het product te danken aan een sterke mond-tot-mond reclame en de steeds verder uitbreidende iPad App Store. De iPad moet nog wel de iPhone boven zich dulden met in het eerste kwartaal van dit jaar wekelijks zo’n 240.000 verkochte exemplaren. Mike Abramsky heeft ook zijn verwachtingen voor de iPadverkoop bijgesteld. Schatte hij eerst nog dat Apple in 2010 ongeveer vijf miljoen iPads zou verkopen, inmiddels denkt hij dat acht miljoen verkochte apparaten een reëler aantal is.

Kan Apple die populariteit nog wel bijbenen? Hier lijken ze moeite mee te hebben, vrijwel alle Apple Stores zijn volledig door hun voorraad iPads heen. Dit blijkt uit een onderzoek dat analist Gene Munster van onderzoeksbureau Piper Jaffray deed naar de beschikbaarheid van de iPad in Amerikaanse Apple Stores. Hij belde 50 Apple Stores en vroeg naar de beschikbaarheid van de producten. 74% van de winkels had geen enkele iPad in voorraad, 26% van de winkels had nog enkele WiFi modellen liggen. De iPad 3G was nergens verkrijgbaar.

Ook in Europa kunnen veel mensen niet wachten tot ze de iPad in handen hebben. Veel online Apple Stores meldden dat nieuwe bestellingen pas op 7 juni geleverd zullen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De iPad aanhoudend populair
Sluiten