Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 mei 2010
Leestijd: 1 minuut

AutoCAD komt terug naar de Mac

Bijna 20 jaar nadat Autodesk – de maker van Autocad – de Mac de rug toekeerde, lijkt het tij gekeerd. Er zijn namelijk screenshots opgedoken van een vroege beta-versie van Autocad voor Mac op een Italiaans Apple-forum.

Autocad is een programma waarmee je technisch kunt tekenen in 2D en 3D. Het wordt veel gebruikt door ingenieurs als architecten, industrieel ontwerpers en werktuigbouwkundigen. De afwezigheid van een Apple-editie van de software is de reden dat er in veel architectenbureaus gedwongen Windows-machines staan.

Volgens de beta-tester kan er nog een hoop verbeterd worden, maar dat is niet zo gek bij een eerste beta-versie. Het goede nieuws op het gebied van performance is dat Autocad voor Mac 64-bit only wordt. Er is nog geen datum bekend waarop het pakket op de markt komt.

Wanneer je met een Mac naar de website van Autodesk gaat, bestaat de kans dat je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de ontwikkeling als beta-tester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AutoCAD komt terug naar de Mac
Sluiten