Apple verkoopt 1 miljoen iPads

Door: Anth - 22 reacties

Apple heeft zojuist bekend gemaakt dat afgelopen vrijdag de miljoenste iPad over de toonbank is gegaan. De iPad heeft er dus 28 dagen over gedaan om deze mijlpaal te bereiken. Even ter vergelijking: van de iPhone waren er na 74 dagen een miljoen exemplaren verkocht. iPad-bezitters hebben gezamenlijk al 12 miljoen applicaties uit de App Store gedownload en ook e-books vinden gretig aftrek: de teller in de iBookstore staat op meer dan anderhalf miljoen.
Advertentiebureau ‘Chitika Labs’ berekende vorige week dinsdag al dat er een miljoen iPads over de toonbank waren gegaan, maar nu is er dan ook bevestiging vanuit Apple zelf. Volgens Steve Jobs loopt het nog altijd storm met de verkopen. “De vraag is nog steeds groter dan het aanbod, en we doen ons uiterste best om dit magische product aan zoveel mogelijk klanten te leveren.”

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Whoh gaat me dat ff hard:P

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  Nou moe !

  En daar staat nu iedereen die vooraf stonden te roepen dat niemand op een uitvergrote iPod Touch zat te wachten.

  Dit is een gigantisch succes dat niet snel zal afnemen ! Integendeel : wanneer er nog meer apps komen en er ook in de andere landen ebooks beschikbaar komen, zal het storm blijven lopen.

  Ik heb de mijne nu 2 weken en ik heb mijn dagelijkse papieren krant al ingeruild voor een betaalde e-versie. Mijn vergaderingen laat ik voortaal digitaal doorsturen en ik volg ze gewoon op de iPad. Mijn papierberg is al aanzienlijk geslonken de afgelopen weken…

 • Profielfoto
  boerke

  goed hoor
  Een “magisch” product…
  harry potter is er niks bij.

 • Profielfoto
  JWB

  Huh? Het zou toch geen groot succes worden volgens deskundigen en analysten?

 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik verwacht dat de verkoopcijfers ook nog eens een enorme oppepper krijgen als iPhone OS 4 uitkomt deze herfst. Daarin zitten toch weer dingen die veel mensen over de streep zullen trekken een iPad te kopen. Heel slim van Apple om eerst de focus op de hardware van de iPad te leggen, dan zal het tussen nu en de herfst vooral gaan om de nieuwe iPhone en in de herfst is OS 4 voor de iPad klaar en zal daar weer alle aandacht naar uitgaan.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Inderdaad! Erg netjes, al wacht ik nog een paar generaties af..

 • Profielfoto
  BigAL

  zo zie je maar, kwaliteit en waar voor je geld is geen voorwaarde meer voor een verkoopsucces.

 • Profielfoto
  boerke

  BigAl heeft duidelijk geen iPhone

 • Profielfoto
  BigAL

  om meerdere redenen, maar die zijn alom beschreven door wat meer kritische fora.

 • Profielfoto
  johnkeates

  BigAL heeft dan vast een Alcatel uit 2001 met zwart/geel scherm. Betere prijs/kwaliteit verhouding..

 • Profielfoto
  BigAL

  wat ik bezit is uiteindelijk volledig nutteloos.

 • Profielfoto
  wmaat

  BigAL 3 minuten geleden

  wat ik bezit is uiteindelijk volledig nutteloos.

  Een t-shirt waar je Sudoku op kunt spelen?

  :lol:

 • Profielfoto
  KingChaos

  Een vrouw?

 • Profielfoto
  Mac-@

  Op artikelen reageren over een product/producten waar je verder geen meerwaarde in ziet is ook vrij nutteloos….

  Meestal besteed ik mijn aandacht aan dingen die ik LEUK vind en eventueel graag wil hebben….

  Te grappig altijd van die kritische reacties terwijl de verkoop successen van bijvoorbeeld de iPhone en nu ook de iPad deze mensen niet kan overtuigen dat er mensen zijn die er WEL de meerwaarde in zien….:)

 • Profielfoto
  BigAL

  Zodra verkoopsuccessen een maatstaf zijn, zouden we allemaal aan Windows moeten.

 • Profielfoto
  Mac-@

  Edit: Laat ook eigenlijk maar;)

  Happy surfing!

 • Profielfoto
  snipper

  Uit Positie Geluld

 • Profielfoto
  Mac-@

  Uit positie?? Nee hoor, ik bedacht me alleen dat het weinig zin heeft om te reageren op iemand die zich niet kan verplaatsen in de mensen die WEL blij en tevreden zijn met hun iPhone, iPad of what ever voor gadget/gebruiksvoorwerp.
  Sowieso vind ik het nogal vreemd dat mensen reageren op nieuwsberichten over producten waar ze sowieso geen interesse in hebben… Maar goed, happy surfing!

  ;)

 • Profielfoto
  Neptunus

  BigAL heeft op zijn minst een puntje met zijn Windowsverhaal. Daarnaast is het altijd goed als mensen kritische noten geven. Alleen reageren als je iets leuk vindt geeft ook een volledig vertekend beeld.

  Mij lijkt overigens de iPad voor het lezen van kranten en dergelijke zeer geschikt. Ook voor het casual gebruik van internet en internetgerelateerde apps is het een mooi apparaat. Boeken zou ik er denk ik minder op lezen en games speel ik wel op een console, maar ik kan wel begrijpen waarom de iPad een succes is.

 • Profielfoto
  Mac-@

  @ Neptunus, tja, zo zie je ook dat de iPad/iPhone voor veel mensen wel een meerwaarde bied juist omdat het een “gesloten” platform is. Laten we dan de verkoopcijfers buiten beschouwing en gewoon de reviews/gebruikerservaringen erbij pakken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  BigAl: waaruit concludeer jij dat de iPad in het algemeen een slecht product is? Ik heb dat nog nergens gehoord. Dat er soms klachten zijn over warmte en wifi wil niet zeggen dat al die miljoen kopers daar al last van hebben gehad.

  En “waar voor je geld” is subjectief. Als jij vindt dat de iPad te duur is dan mag jij dat vinden. Maar een miljoen anderen vinden dat niet.

  Conclusie: je praat onzin:lol:

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Ik heb hem in mijn handen gehad. Dom van me, want ik dacht gelijk ‘hebbe, hebbe, hebbe’ en uit de reacties van de mensen om me heen merkte ik dat die hetzelfde ervoeren.
  Het is inderdaad een uitvergrote iPod Touch, maar wie had gedacht dat het zo fijn zou zijn om een groot scherm te hebben?