Anth
Anth Nieuws 26 mei 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple reageert op misstanden Chinese fabrieken

Het schijnt goed mis te zijn in de fabrieken van Foxconn in China. In een jaar tijd hebben namelijk tien medewerkers zelfmoord gepleegd. De omstandigheden in de fabriek zouden slecht zijn omdat er te veel druk op de werknemers ligt. Apple heeft nu laten weten onderzoek doen naar de werkomstandigheden in de fabriek waar onder andere iPhones worden gemaakt.

A team from Apple is independently evaluating the steps they are taking to address these tragic events and we will continue our ongoing inspections of the facilities where our products are made.” Apple is “saddened and upset by the recent suicides at Foxconn”.

Foxconn is onderdeel van Hon Hai Precision, een bedrijf dat onderdelen maakt voor veel computermerken. Hon Hai Precision werkt al lang samen met Apple maar mag ook HP en Dell tot haar klantenkring rekenen.

Enige tijd geleden werkte een journalist van de Chinese krant Southern Weekly bijna een maand lang undercover in de fabriek. Zij schrok van slechte werkomstandigheden en kale woningen waarin de werknemers wonen. In de fabriek in China werken zo’n 400.000 arbeiders aan de nieuwe producten van onder andere Apple.

Statistisch gezien wijkt het aantal zelfdodingen onder werknemers van Foxconn volgens analisten niet veel af van het percentage in de rest van China. Toch probeert Foxconn  het moraal in de fabrieken nu op te krikken door psychologen en ‘spirituele gidsen’ aan te nemen.
Ook wil het bedrijf aan de buitenwereld laten zien dat het personeel binnen de fabriek goed behandeld wordt. Daarom nodigden ze meerdere journalisten uit om een kijkje te komen nemen in de Chinese fabriekshallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple reageert op misstanden Chinese fabrieken
Sluiten