Apple aangeklaagd door Softview wegens patentinbreuk

Door: Anth - 26 reacties

Volgens The Loop heeft Apple weer een aanklacht aan de broek hangen. Het bedrijf Softview is namelijk van mening dat Apple een patent van hen heeft gestolen. Met de manier waarop Apple websites toont op de iPhone en iPod touch zou inbreuk gemaakt worden op een patent van Softview. Het patent van Softview beschrijft een manier waarop ‘schaalbare content van het internet getoond wordt op mobiele apparaten’.

Mobile devices enabled to support resolution-independent scalable display of Internet (Web) content to allow Web pages to be scaled (zoomed) and panned for better viewing on smaller screen sizes. The mobile devices employ software-based processing of original Web content, including HTML-based content, XML, cascade style sheets, etc. to generate scalable content. The scalable content and/or data derived therefrom are then employed to enable the Web content to be rapidly rendered, zoomed, and panned. Moreover, the rendered displays provide substantially the same or identical layout as the original Web page, enabling users to easily navigate to selected content and features on familiar Web pages. Display lists may also be employed to provide further enhancements in rendering speed. Additionally, hardware-based programmed logic may be employed to facilitate various operations.

Softview claimt dus in feite het patent te hebben op een methode die vrijwel elke smartphone tegenwoordig gebruikt bij het surfen over internet. In Apple’s geval is dit de mobile Safari browser. Softview heeft bij een rechtbank in Delaware aangeklopt om een zak geld bij Apple los te krijgen.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Doney

  Dat ze hier patenten voor weggeven..:neutral:

 • Profielfoto
  Maikelw

  Weer zo iets…

  Gaan jullie je eens bezig houden met het maken van schitterende software i.p.v. het “Je hebt dit van ons gepikt” “En jij hebt dit van ons gepikt”

  Ze zoeken het maar uit.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Belachelijk dat je patent kunt krijgen op zoiets vaags als “zoomen van content op kleine schermpjes”. Da’s net zoiets als “licht aandoen als het donker is”.

 • Profielfoto
  Toinef

  Hebben ze Opera ook aangeklaagd (opera mini)

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Ik ga patent aanvragen om waterstof (2x) met zuurstof (1x) te mengen.
  Volgens mij krijg je dan een interessant product.
  En veel geld natuurlijk. :money:

 • Profielfoto
  MrFix

  Ik ga patent aanvragen om waterstof (2x) met zuurstof (1x) te mengen.
  Volgens mij krijg je dan een interessant product.
  En veel geld natuurlijk. :money:

  Dan vraag ik me toch af wat je voor product je eruit wil krijgen? Apart van de grote knal die je krijgt.

 • Profielfoto
  Max14

  @Cenobyte

  Precies! Zo kun je voor alles wel een patent aanvragen, om daarna geld af te troggelen,.. bloed irritant voor grote bedrijven, dodelijk voor kleine marktspelers..

 • Profielfoto
  Johnyw

  De vraag is, dat een patent bureau (aanvaarding) en een rechtbank (aanklacht) daar intuint ??

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Dan vraag ik me toch af wat je voor product je eruit wil krijgen? Apart van de grote knal die je krijgt.

  En een knal natuurlijk!
  Maar dan heb je een verbinding die ik gepatenteerd heb als H2O.
  Een vloeibaar goedje. (of gas of vast, dat ligt er een beetje aan wat je doet. Ik zal ze alledrie patenteren denk ik).:nerd:

 • Profielfoto
  Munchlax

  Oké dan, dan ga ik een patent maken voor het bewegen van één van je vingers.

 • Profielfoto
  BigAL

  Heerlijk al dat juridische gedoe. Mensen die elkaar welk weten bezig te houden. Briefje hier, briefje daar, rechtzaakje, schikkinkje…. he fijn die 21e eeuw.

 • Profielfoto
  Jandejoop

  ik vind t eerlijk gezegd wel geinig. Ik bedoel, als je met zo’n voordehandliggend idee wat geld kan innen is dat natuurlijk geweldig:)

 • Profielfoto
  BearPig

  Ik ga patent aanvragen om waterstof (2x) met zuurstof (1x) te mengen.
  Volgens mij krijg je dan een interessant product.
  En veel geld natuurlijk. :money:

  Om een patent te krijgen moet je uitvinding in ieder geval nieuw zijn, dus daar struikel je meteen op (maar dat had je zelf vast ook al bedacht). Deze aanvraag voor het omzetten van HTML webpagina’s in schaalbare (vector) afbeeldingen om deze in zijn geheel op een mobiel apparaat te kunnen weergeven is door de uitvinders al op 12 juni 2000 voor het eerst ingediend, en kennelijk is uit het onderzoek gebleken dat dit destijds nieuw was.

  Een tweede eis is dat de uitvinding niet voor de hand lag, destijds in 2000. Daarover kan worden getwist, en dat zal dan ook nu gaan gebeuren.

  Meer informatie over dit patent

 • Profielfoto
  BigAL

  doe mij maar een gepatenteerde manier van je neus snuiten: de wijsvinger midden op de neusvleugel, een zakdoek tussen duim, wijs-, middel- en ringvinger van de andere hand geklemd. Snuiten met 20 KPa max druk. ZO dat is gedaan en dan zal ik iedere afgeleide manier hiervan gaan aanklagen… Start sniffing!

 • Profielfoto
  Chester16

  Als Apple wordt aangeklaagd wegens het overtreden van patenten, dan moet het maar ‘door de vingers’ worden gezien door de meeste mensen hier. Maar als Apple iemand aanklaagt, wordt het toegejuicht……..:slant:

 • Profielfoto
  RobinH

  Apple zou er heus niet failliet op gaan…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Vooral in Amerika (en dan met name in Texas) zijn software patenten erg in trek. Vaak gaat het over software waarvan sterk moet worden betwijfeld of het patent ooit wel toegekend had mogen worden omdat het dan iets betreft dat in de grond al bestond (in dit geval het schalen van pixels op zich).
  Elke keer als ik zo iets lees over het zoveelste software ‘patent’ moet ik hier aan denken… :sealed:
  @Dick de Roos: ik heb siroop in je H2O gedaan, sta dat te verkopen op de markt…:cool:

 • Profielfoto
  apple_fan

  Waar kan ik het patent aanvragen op domme patenten aanvragen?

 • Profielfoto
  BigAL

  @apple_fan: ik wil er wel in investeren. Wel eerst een goed businessplan natuurlijk:-)

 • Profielfoto
  NTG

  Nu nog Nokia, HTC, Samsung, Google, LG en visa versa voor het gerecht slepen en het is eerlijk.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik ga patent aanvragen om je reet af te vegen!

 • Profielfoto
  de-kluizenaar

  achh.. al die patenten toch dat begint ook al een probleem op zich zelf te worden… vrijgeven allemaal .. wordt t leven stukken goed koper voor iedereen!! heb je een goede uitvinding kan je er teminste wat mee … en is ook nog goed voor de ontwikkeling in “techno land” ook.. uit eindelijk zullen er anders zo veel patenten zijn dat het bijna niet mogelijk meer is om nieuwe productent te ontwikkelen omdat je dan ook een leger aan advocaten nodig heb… :nerd:

 • Profielfoto
  iSponge

  achh.. al die patenten toch dat begint ook al een probleem op zich zelf te worden… vrijgeven allemaal .. wordt t leven stukken goed koper voor iedereen!! heb je een goede uitvinding kan je er teminste wat mee … en is ook nog goed voor de ontwikkeling in “techno land” ook.. uit eindelijk zullen er anders zo veel patenten zijn dat het bijna niet mogelijk meer is om nieuwe productent te ontwikkelen omdat je dan ook een leger aan advocaten nodig heb… :nerd:

  Opzich ben ik het wel met je eens, het zou alles een stuk makkelijker maken.. Maarja, aan de andere kant, als je super lang bezig bent geweest en misschien wel veel geld hebt geïnvesteerd om iets te ontwikkelen/uit te vinden dan is’t natuurlijk wel knap klote als iemand anders jou uitvinding klakkeloos overneemt en als zijn eigen claimt. Dan zou je ook een soort van vergoeding willen en niet alleen maar ergens (wat nooit iemand leest) een heel klein amper te lezen regeltje waar staat ‘dit is uitgevonden door…’

 • Profielfoto
  StarDesign

  Naast aanklagen van apple, kunnen ze ook niet sidekick, microsoft, samsung, hp en een paar andere bedrijven aanklagen want volgens mij werken de genoemde bedrijven met een zelfde soort technologie voor niet allen het browsen van het web maar ook voor sommige apperaten.

 • Profielfoto
  de-kluizenaar

  Ik zou zeggen gewoon vrij geven allemaal….
  Laat de beste uitvinding maar winnen en als je zo veel tijd en geld in je eigen uitvinding hebt gestoken heb je alles zelf in de hand jij bepaald zelf waneer iedereen van jou uitvinding afweet en dan pas kunnen mensen natuurlijk jou ideen over nemen … dus als je het goed doet zorg je er voor dat er weinig te verbeteren is en bvb je product ook echt af is voor dat je het bekend maakt… dan kunnen mensen dus pas aan de slag als jij het al af heb … en als je product echt zo goed is wordt het dan wel verkocht.. en waar gaat het nou eigenlijk om?? door wie iets ontwikkeld is…… of gewoon het product zelf !!!

 • Profielfoto
  de-kluizenaar