Anth
Anth Nieuws 11 mei 2010

Al meer dan 5000 iPads verkocht via eBay

Sinds de iPad te koop is in de Verenigde Staten zijn er al ruim 5300 exemplaren van het apparaat via eBay verkocht. Dat blijkt uit informatie die eBay tussen half maart en half april verzameld heeft. De verzamelde data geeft dus een beeld van de iPadverkoop via eBay in de eerste twee weken na lancering.

65% van de iPads werd verscheept naar het buitenland, de overige iPads werden in de Verenigde Staten zelf verkocht. Van de  iPads die de Verenigde Staten verlieten gingen zo’n 550 exemplaren naar het Verenigd Koninkrijk, waarmee de britten goed zijn voor ongeveer 15% van de buitenlandse export. Zo’n 231 iPads vonden via eBay hun weg naar Nederland, ongeveer 4,5 procent van het totale aantal exporteerde apparaten. In Rusland was de 16 GB iPad veruit het meest populair, in ons eigen land wilden we toch liever een model met 32 GB opslagruimte aan boord. In de Verenigde Arabische Emiraten werd de iPad 64 GB het meest gekocht.

Ook blijkt dat kopers best wat extra geld over hadden voor de iPad. De inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten maakten het wel erg bont, zij betaalden maar liefst 539 dollar bovenop de adviesprijs voor een 64 GB iPad. De Grieken deden het iets rustiger aan, zij betaalden 239 dollar meer voor een 16 GB iPad. Verwacht wordt dat de verkoop van iPads via eBay de komende weken wel sterk af zal nemen. Op 28 mei komt de iPad namelijk officieel beschikbaar in Europese landen als Duitsland, Frankrijk en Groot-Britannië.

De verkoopcijfers zeggen echter niets over het totale aantal iPads in het buitenland. Veel tablets hebben via andere wegen de Verenigde Staten verlaten. In Nederland en België kunnen we in juli in de rij voor de Premium Resellers gaan liggen om een iPad te bemachtigen.
Bron: Techcrunch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Al meer dan 5000 iPads verkocht via eBay
Sluiten