Al meer dan 5000 iPads verkocht via eBay

Door: Anth - 14 reacties

Sinds de iPad te koop is in de Verenigde Staten zijn er al ruim 5300 exemplaren van het apparaat via eBay verkocht. Dat blijkt uit informatie die eBay tussen half maart en half april verzameld heeft. De verzamelde data geeft dus een beeld van de iPadverkoop via eBay in de eerste twee weken na lancering.

65% van de iPads werd verscheept naar het buitenland, de overige iPads werden in de Verenigde Staten zelf verkocht. Van de Ā iPads die de Verenigde Staten verlieten gingen zo’n 550 exemplaren naar het Verenigd Koninkrijk, waarmee de britten goed zijn voor ongeveer 15% van de buitenlandse export. Zo’n 231 iPads vonden via eBay hun weg naar Nederland, ongeveer 4,5 procent van het totale aantal exporteerde apparaten. In Rusland was de 16 GB iPad veruit het meest populair, in ons eigen land wilden we toch liever een model met 32 GB opslagruimte aan boord. In de Verenigde Arabische Emiraten werd de iPad 64 GB het meest gekocht.

(groot)

Ook blijkt dat kopers best wat extra geld over hadden voor de iPad. De inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten maakten het wel erg bont, zij betaalden maar liefst 539 dollar bovenop de adviesprijs voor een 64 GB iPad. De Grieken deden het iets rustiger aan, zij betaalden 239 dollar meer voor een 16 GB iPad. Verwacht wordt dat de verkoop van iPads via eBay de komende weken wel sterk af zal nemen. Op 28 mei komt de iPad namelijk officieel beschikbaar in Europese landen als Duitsland, Frankrijk en Groot-Britanniƫ.

De verkoopcijfers zeggen echter niets over het totale aantal iPads in het buitenland. Veel tablets hebben via andere wegen de Verenigde Staten verlaten. In Nederland en Belgiƫ kunnen we in juli in de rij voor de Premium Resellers gaan liggen om een iPad te bemachtigen.
Bron: Techcrunch

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  rdesign

  Weinig mensen met geduld, zo te zien. Ik wacht nog even lekker tot generatie 2.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Of 3;)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wat is er mis met generatie 1 dan?

  Heb ik altijd zo een hekel aan: Er is iets nieuws uit en daarom gaan we er direct vanuit dat het niet direct goed is.

 • Profielfoto
  Afroman

  -Geen webcam
  -Geen uitgebreid OS voor dat apparaat
  -Niet echt enorm innovatief.
  -En vooral, niet nodig.

  Vergelijk de iPhone en de iPhone 3G. De GPS en de 3G verbinding waren echt een musthave en toen schoot de verkoop echt naar boven.

 • Profielfoto
  spacefreek

  @Maikal, allereerst wil ik OS4, die komt pas in de herfst, wie weet hoe ver de 2e generatie dan al is.. Ik zie mezelf best ’n iPad gebruiken, liggend op de tafel in m’n huiskamer, als ik iets wil zoeken pak ik ‘m erbij.. Maar momenteel ben ik ‘single-room oriĆ«nted’;) iMac/MacBook staan altijd klaar.. Heeft dus geen zin & is dus uit persoonlijke overwegingen, niet technische..

 • Profielfoto
  Marco71

  “Zo’n 231 iPads”?:smile:

 • Profielfoto
  Predator

  Toen hadden de grieken blijkbaar wel nog geld…:P

 • Profielfoto
  yinjan

  1.000.000 verkocht, 5.000 doorverkocht, 5 promille: Apple iPad-kopers in Amerika houden van hun product, want 99,5 procent verkoopt hem nog niet door!

 • Profielfoto
  Rivanov

  Ik ben uitermate tevreden met mijn iPad! Ben blij dat ik ‘m geĆÆmporteerd heb.

 • Profielfoto
  MacLover

  Ik heb de 64Gb iPad via eBay gekocht. Het winnende bod was ‘slechts’ 70 dollar boven de winkelwaarde. Al met al heb ik de iPad voor 730 Euro binnengekregen. Dit is inclusief verzending invoerrechten en belasting.

  Of ik liever had gewacht op de volgende generatie? Nee hoor, die gaat er ook gewoon komen. Je bent fanboy of niet!

  MacLover!!!!

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik vind videoconferencing zo overrated, ik mis het niet op de iPhone en ik gebruik het niet op m’n MacBook Pro dus ik zal het zeker niet missen op de iPad.

  Verder vind ik het “iPhone OS” op de iPad juist z’n kracht, het is gemaakt voor touch bediening. Het is niet voor niets dat HP met z’n slate gestopt is, een desktop OS is gewoon minder/niet geschikt voor een tablet computer.

  Ik wacht dus zeer zeker niet op de volgende generatie. Zodra de iPad hier leverbaar is haal ik er hier eentje op, ik heb niet zo’n zin om via eBay meer te betalen voor een Amerikaanse versie.

 • Profielfoto
  ctxppc

  1.000.000 verkocht, 5.000 doorverkocht, 5 promille: Apple iPad-kopers in Amerika houden van hun product, want 99,5 procent verkoopt hem nog niet door!

  Dat heeft niets te maken met “houden”. De meesten kopen er twee, de tweede vertrekt!:wink:

 • Profielfoto
  BigAL

  65% verkocht naar het buitenland… dus nog maar 350.000 in the US of A?

 • Profielfoto
  filippus

  Ik heb 1 van die 231 ipads en ben er heel tevreden mee. Prachtig apparaat, mooie apps en heel functioneel.
  Internet mobiel via Mifi werkt ook uitstekend. Kost een paar cent, maar dan heb je ook wat.
  :lol: