Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 april 2010
Leestijd: 1 minuut

Safari krijgt gespleten persoonlijkheid

Afgelopen donderdag bracht ons meer dan een inkijk in iPhone OS 4. Apple’s WebKit project had ook groot nieuws te melden. Dit open source framework voor Safari en Google’s Chrome krijgt de mogelijkheid gespleten processen uit te voeren. Alle content die vanaf het web binnenkomt kan hierdoor in een gescheiden proces van de rest van de browser worden verwerkt. Voor de eindgebruiker resulteert dit in sneller surfen met minder crasshes en foutmeldingen.

AppleInsider omschrijft de gespleten processen als een zandbak-methode. Elke tab of venster gedraagt zich daarbij als een eigen browser. Chrome maakt al gebruik van een dergelijke techniek, maar deze is door Google zelf gebouwd. Nu het onderdeel wordt van het WebKit framework kunnen ook Safari en andere WebKit browsers er gebruik van maken.

Anders Carlsson van het WebKit project zegt dat de nieuwe versie binnenkort beschikbaar komt. Overigens betekent dit nog niet dat Safari op je computer of iPhone ook meteen up to date gebracht wordt. Het nieuwe framework zal eerst geïmplementeerd moeten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Safari krijgt gespleten persoonlijkheid
Sluiten