Anth
Anth Nieuws 27 april 2010

Politie neemt computers Jason Chen in beslag

Jason Chen, schrijver van het artikel over het prototype iPhone, is onaangenaam verrast. Hij heeft namelijk bezoek gekregen van de politie die zijn computers in beslag kwam nemen. Het California’s Rapid Enforcement Allied Computer Team had een huiszoekingsbevel gekregen van de rechter. Op het moment van de huiszoeking was Chen niet thuis, de politie brak hierop de voordeur open. Nadat Jason Chen met zijn vrouw terug kwam van een etentje ontdekten ze dat de garagedeur open stond. Al snel kwamen agenten naar buiten die hem mededeelden dat ze al enkele uren bezig waren met de huiszoeking. Het bevel werd overhandigd aan Chen. In dit bevel stond dat alle apparatuur en andere eigendommen die van belang kunnen zijn bij het onderzoek naar de verloren iPhone in beslag moesten worden genomen. Ook wisten ze hem te melden dat hij niet gearresteerd werd en dat hij een vergoeding zou krijgen voor de opengebroken voordeur. Uiteindelijk zijn meerdere computers en servers in beslag genomen door de politie.
Gawker, het moederbedrijf van Gizmodo, stelt dat het huiszoekingsbevel ongeldig is. Jason Chen is namelijk een journalist en de Californische wet verbiedt huiszoekingen bij en inbeslagname van eigendommen van journalisten. Het volledige huiszoekingsbevel en het verhaal van Jason Chen is hier te lezen.

Zijn er nog steeds mensen die denken dat dit een (uit de hand gelopen) PR-stunt is?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie neemt computers Jason Chen in beslag
Sluiten