Opera mini populair in de App Store

19 reacties

Dinsdag schreven we al dat Opera Mini tot ieders verbazing is toegelaten in de App Store. Nu, enkele dagen na het beschikbaar komen van de applicatie is duidelijk hoe nieuwsgierig men is naar Opera Mini. In bijna elke App Store staat Opera Mini bovenaan de ranglijsten van gratis applicaties. Enkel in de Australische App Store moet Opera Mini de applicatie “Bird Strike” boven zich dulden.
En terwijl de applicatie enorm populair is over de hele wereld zijn er ook kritische geluiden te horen omtrent de veiligheid van Opera Mini. De kracht van Opera Mini is de snelheid waarmee gebruikers  over het internet kunnen surfen. Het internet in het programma is zo snel omdat internetpagina’s gecomprimeerd naar de iPhone worden  gestuurd. Dit comprimeren gebeurt compleet op de servers van Opera hetgeen betekent dat al je gegevens op de servers van Opera terechtkomen.

Toch is er niet veel reden om zorgen. Opera verzekert dat alle gegevens versleuteld worden ontvangen en verstuurd, zodat kwaadwillenden er niks mee kunnen doen.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  iDeveloper

  Uiteraard heb ik als zovelen ook de app gedownload. Na 3x gebruiken weer aan de kant gedaan.

  Hij is misschien wel iets sneller, maar de gebruikers ervaring is echt slecht in mijn ogen.

 • Profielfoto
  CPnieuws

  Ze zouden het niet Opera Mini moeten noemen, maar gewoon Opera. Dat klinkt veel krachtiger.:P

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nu nog beschikbaar maken voor de iPad en ik ben helemaal blij.

 • Profielfoto
  Siparti

  Hmm ik vond hem helemaal niet snel!
  Opstarten duurde lang, en ook een pagina (nota bene uit de top sites, of hoe dat bij Opera ook heet) duurde erg lang.

  Maar misschien lag dit er aan dat het de eerste keer was? Al betwijfel ik dat laatste…

 • Profielfoto
  Siparti

  I’ll stick to Safari zonder bombari:)

 • Profielfoto
  syltheboy

  Ik heb hem afgelopen maandag (geloof ik) op m’n iPod touch gezet en ik ben er op zich wel tevreden over, maar toch vind ik Safari veel fijner.:wink:

 • Profielfoto
  rodeyseijkens

  Populair vanwege de nieuwsgierigheid:P

  Ik stel voor dat er een Browser Poll komt.

  Ik stem voor nu nog voor Safari.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Inderdaad, populair vanwege nieuwsgierigheid. Naar mijn mening bijlange niet overtuigend genoeg om het vertrouwde Safari links te laten liggen.

 • Profielfoto
  bartje

  Ik laat Safari ook niet links liggen, maar op locaties waar geen 3G bereik is, is het wel fijn om met Opera te browsen. Dan scheelt het namelijk wel veel in snelheid. Opera mini blijft dan ook op mijn iPhone staan.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Zolang je Opera (of welke andere browser dan ook) niet als standaard browser kunt instellen, moet je wel Safari blijven gebruiken. En dan kan die populariteit, of hij nou gebaseerd is op nieuwsgierigheid of niet, nooit echt doorzetten.

 • Profielfoto
  Ostinato

  Ik zit ook bij de downloaders, maar na vijf minuten testen heb ik Opera net zo snel weer van m’n foon afgegooid. De paginarendering deugt van geen kant. Menu’s aan de zijkanten van pagina’s worden bijv. bijna nooit weergegeven, en sowieso lijkt de opmaak van pagina’s helemaal niet meer op de originele sites.

  Leuke poging, ze moeten ook vooral doorgaan met het maken van alternatieve browsertjes, maar voorlopig hou ik het nog even op Safari.

 • Profielfoto
  Novix

  Even een denkpiste ingaan. Ik zie dat de meeste gebruikers hier Safari nog steeds beter vinden. Stel dat ze bij Apple dachten: ‘Het is gewoon niet beter. Keuren we dit gewoon niet goed zodat onze users denken van: kijk, misschien hadden ze toch gelijk?’

  Ik was zelfs verbaasd dat ze Opera toelieten, en ik ben er zeker van dat Opera binnen een paar updates qua gebruiksgemak boven safari staat. In ieder geval, ben benieuwd naar een vervolg!

 • Profielfoto
  Ostinato

  @Novix: had ik ook al bedacht. De huidige versie van Opera kan niet tippen aan Safari, en dat hebben de beoordelaars van Apple natuurlijk ook gezien.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Vond het ook maar en prulbrowser. Alleen het tabbed browsing zag er wel leuk uit.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Opera verzekert dat alle gegevens versleuteld worden ontvangen en verstuurd, zodat kwaadwillenden er niks mee kunnen doen.

  Oké, En Opera zelf? Gaan die iets met de gegevens doen? Bijvoorbeeld advertenties serveren op basis van surfgedrag? Of de informatie doorverkopen aan derden?

 • Profielfoto
  Nick_R

  Nog even afwachten voor mij… Eens testen als ik – hopelijk de nieuwe versie van – de iPhone in m’n handen krijg!

 • Profielfoto
  KR1275

  Laadt inderdaad erg snel, maar van de sites die ik bezocht heb, klopt de opmaak totaal niet. Hij lijkt er een zootje van te maken. Ik zal het nog een paar keer proberen, maar tot nu toe is het geen succes. Jammer.

 • Profielfoto
  BigAL

  Opera is natuurlijk kick-ass!

 • Profielfoto
  huinkroese

  Had ‘m ook meteen gedownload maar staat alweer op de laatste pagina in m’n iPhone. In eerste instantie lijkt het razendsnel te gaan maar de rendering is volledig onbruikbaar. Uitgezoomed kun je niets lezen en ingezoomd kun je de kolom niet lezen omdat deze te ver is ingezoomd.
  Scrollen werkt slecht, pinch-zoom doet het niet etc.

  Kan me ook voorstellen dat Apple, zoals anderen hiervoor al aangaven, het gevoel had zich niet bepaald hoeven schamen voor Safari. Gaat zoveel beter!

  Ik vind het homescreen met de voorkeurssites wel een toevoeging trouwens, dat zouden ze, op een iets subtielere manier, van mij wel in Safari mogen verwerken. Op de Mac gebruik ik zelden Top Sites maar op de iPhone is het eigenlijk wel een logische toevoeging omdat je hier vaak even snel wat sites checkt.