One More Thing 2: een week later

42 reacties

Het nieuwe One More Thing bestaat vandaag precies een week maar we zijn nog lang niet klaar. We hebben je de afgelopen week gevraagd om ons te helpen met het vinden van bugs, het spuien van verzoeken en het geven van je ongezouten mening. Dat hebben we geweten. Honderden mails zijn binnengekomen van OMT leden met heel veel goede tips om de site nog beter te maken.

Over het algemeen was de feedback voorzichtig tot zeer positief al wist het nieuwe OMT niet iedereen meteen te bekoren. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het oplossen van bugs en waar mogelijk het implementeren van de eerste feature-ideeën die zijn aangedragen door OMT’ers. Hopelijk weten we hiermee nog meer bezoekers enthousiast te maken voor het nieuwe OMT.

In het forum Mededelingen vind je een lijst met de belangrijkste bugs en feature-requests waaraan met prioriteit gewerkt wordt.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  Lexis

  Er is al een topic met een soort bug- en wishlist. De OMT to do list in het Algemeen forum.

 • Profielfoto
  Melle

  Verandering werkt vervreemdend.

  Eerste idee dat ik had…

  dedju die tekst is overal zo groot.

  maar nu ben ik het bijna weer gewend.

 • Profielfoto
  Lexis

  Deze dus

  Daar kunnen jullie wel even mee uit de voeten denk ik.

 • Profielfoto
  hapipiko

  De website is mooi, pas helemaal op mijn iMac.

  Zou het mogelijk zijn bij de postings de volgorde zo in te stellen dat de meest recente posting het eerst wordt gezien?

 • Profielfoto
  jimeh

  Ik heb nog een fout ontdekt tenminste als nog niet iemand anders dit al heeft natuurlijk. Als ik op school in ie7 naar de homepage ga krijg ik een fout melding. ik zie eerst wel de pagina maar dan komt de melding en als ik op ok druk krijg ik een soort van 404 scherm van de browser zelf

 • Profielfoto
  TakeTheBox

  @Jimeh
  Ik heb exact hetzelfde op school indeed;)

 • Profielfoto
  TakeTheBox

  @Jimeh
  “De bewerking wordt afgebroken” pop-up..

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik mis onder de nieuwsitems wel een ‘verander je reactie’ knopje, verder is het vooral wennen, ’t voelt een beetje ‘twitterachtig’ aan, simpel/basic & bij elke post zolang geleden geplaatst ect.

 • Profielfoto
  jimeh

  die ja ik vraag me af of dat door ie7 komt of misschien door software of beveiliging van school e.d.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ohhja, en als je een topic opent in de community, begint ‘ie bij de eerste (oude) pagina, als je naar de laatste wilt is er geen knopje voor, je moet het nummer intypen van het aantal pagina’s om erheen te gaan.. Terwijl dit wel naar de eerste pagina kan..

 • Profielfoto
  Blurk

  Wat mij verbaast is het gebruik van Flash op het nieuwe OMT. Hoe moet dat straks nou, als we allemaal een iPad hebben?:wink:

 • Profielfoto
  Michaeldw

  spacefreek. Als je in de community op ‘laatste bericht geplaatst door… ‘ klikt ga je meteen door naar de laatste pagina.

  Neemt niet weg dat ik het met je eens ben dat er gewoon een >| tekentje onder bij moet staan om direct naar de laatste pagina te gaan.

 • Profielfoto
  driesdk

  Wat mij verbaast is het gebruik van Flash op het nieuwe OMT. Hoe moet dat straks nou, als we allemaal een iPad hebben?:wink:

  Flash? waar ben jij dan flash tegengekomen?

 • Profielfoto
  prullenbak

  @spacefreek in het forum heb je ngo een linkje naar ‘laatste reactie’, maar in de reacties niet. Dat is ernstig jammer.

 • Profielfoto
  Gigs

  Met zo’n grote letter mag de kolom op de lees-verder-pagina wel wat breder. Nu gaan er maar zo’n 14 à 15 woorden op ’n regel.

 • Profielfoto
  bedhead

  Is idd wel even wennen. Vooral de grote tekst en de veel ruimte tussen de replys. Goed, ik klaag niet, ben al blij jullie willen vernieuwen en dergelijke.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Succes mannen! Goed bezig!

 • Profielfoto
  Blurk

  @driesdk: de Flashblock add-on voor Firefox laat mij dit zien:

  Ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben…

 • Profielfoto
  jimeh

  Wat mij verbaast is het gebruik van Flash op het nieuwe OMT. Hoe moet dat straks nou, als we allemaal een iPad hebben?:wink:

  Ik denk dat dat wat je bedoelt javascript is, als je het teminste over die beweginkjes hebt boven in bij het menu enz.
  enigste plek waar ik nog flash vind is als er flilmpjes e.d. staan

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik moet zeggen dat ik het erg goed uit vind zien. Ga zo door mensen! Verder zit het inderdaad, zoals in de vorige reacties al is gemeld, in de kleine dingen om te kunnen navigeren. Ik bedoel dan het naar de laatste pagina gaan. Verder alleen maar hulde. Ook op de iPhone is het bijzonder goed te
  lezen. Echter mis ik de mobiele site wel. Ik hoop dat die snel weer de lucht ingaat of dat er net zoals bij iPc een mooie app komt.

  Kortom; de eerste dagen was het wennen, nu weet ik al niet meer beter en zou ik niet meer terug willen naar OMT 1.0!

 • Profielfoto
  Rttgfde

  ziet er fantastisch uit, de mensen die er niet op reageren zijn gewoon tevreden, de mensen die menen iets te zeiken te hebben hoor je; dat is volgens mij nog geen 0,01% van je bezoekers.

  gewoon zo doorgaan, als je bezoekersaantallen drastisch beginnen te dalen kun je daaruit opmaken dat het niet helemaal klopt.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @blurk

  dat heet youtube…

  En wat zien bij jou de letters er slecht uit zeg! damn!

 • Profielfoto
  Wouter Dam

  Maar nog steeds die foei en foei lelijke grote letters. Echt niet te geloven, ik blijf maar scrollen, en dat met een 30″ scherm…:sad:
  Ik heb steeds het gevoel dat ik op een site voor visueel gehandicapten zit.

 • Profielfoto
  tinus_omt

  De knopjes zijn microscopisch, die mogen van mij wel wat groter (het maakt niet uit als het plaatje even groot blijft, alleen het witte er omheen mag ook gewoon meetellen)

  Over Flashblock: Een browser met flashblock gedraagt zich niet hetzelfde als een browser zonder Flash. Als een website alternatieven aanbiedt voor browsers zonder flash krijg je die met Flashblock niet te zien omdat de website denkt dat je wel flash hebt (alleen werkt het niet). Soms is dat handig omdat de meeste Flash applets schreeuwende advertenties zijn, soms niet.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @wouter dam

  daar heb je ook gelijk in.

 • Profielfoto
  denniseik

  microsofts ie is een ramp

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Het zou ook fijn zijn als je een antwoord kreeg op je ingestuurde tip. Nu wordt mijn tip behandeld alsof hij in de OMT spambox zit…

 • Profielfoto

  @ dirksierd, als je pas gaat luisteren naar je gebruikers als de bezoekersaantallen verminderen ben je natuurlijk veel te laat… De opmerkingen hier snijden vaak hout dus daar kan met bij OMT echt wel iets mee. Opbouwende kritiek noemt men dat, niet “iets te zeiken hebben”…

  Wat mij betreft ziet het er overigens mooi uit maar hier en daar verwacht ik de komende tijd nog wel wat tweaks;)

 • Profielfoto
  Blurk

  @prullenbak, dat heet: type=”application/x-shockwave-flash”

  en damn! graag een plaatje van jouw letters…

  @tinus_omt, dank voor de nuttige aanvulling

  @OMT, ga zo door, versie 2.1 wordt vast prachtig!

 • Profielfoto
  Sharky K.

  Op mijn 30 inch scherm moet ik ook veel scrollen.

  Wat mij vooral opvalt is het gebruik van lettertypes. Lucida Grande, Bold, roman, Helvetica bold, roman, narrow letterspacing, wide letterspacing, normal letterspacing. De typefaces Lucida Grande en Helvetica moet je niet door elkaar gebruiken, dat past gewoon niet. Not done. Kies voor één sans-serif font en ga trouwens ook niet met letterspacing spelen, kies liever dan voor Roman inplaats van bold voor kopjes.

  Verder bestaat er geen relatie tussen de verschillende groottes.

  M’n commentaar is misschien wat hard/direct, snap dat het veel werk is zo’n re-design. Hopelijk hebben jullie wat aan m’n commentaar want jullie doen verder erg goed werk.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  bij mij doet OMT het perfect, ook op school (ie8). OMT ziet er nu echt goed uit, goed gedaan!

 • Profielfoto
  xvisx

  Wat mij bijzonder irriteert is dat de laatste reacties onder een artikel op de laatste pagina staan, i.p.v. de eerste, zoals voorheen het geval was (en gebruikelijk is op zo’n beetje elke site). Gaarne zou ik zien dat dat weer veranderd wordt, zodat de eerste reactie die je leest de meest recente is.

 • Profielfoto
  JesseP

  Ik vind de nieuwe OMT wel echt een verademing in relatie tot de vorige OMT. Toch is er nog een hele hoop ruimte voor verbetering! Bedankt mannen en succes met de verdere ontwikkeling van een nóg beter OMT!:wink:

 • Profielfoto
  prullenbak

  @blurk ja dat is youtube. Gek he dat dat flash is?

  Dat van die letters was niet negatief naar jou bedoeld, maar meer van “huh hoe kan dat bij jou zo lelijk zijn”

  @xvisx dat was op OMT toch altijd al zo?

 • Profielfoto
  prullenbak

  *ik mis de edit knop bij reacties ook…Waarom hebben we die op t forum wel, en hier niet?

  Hoe het er bij mij uitziet, voor blurk:
  /uploads/community/5afab85a84fecdeed5174cb4c2b3eaa3736c26a0_0.png

 • Profielfoto
  prullenbak

  ah..

  zo dan?

 • Profielfoto
  xvisx

  @prullenbak: wellicht vergis ik me, zo vaak kom ik hier nu ook weer niet, maar nu er een stuk minder reacties op 1 pagina staan, valt het mij een stuk meer op.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Jimeh dat komt waarschijnlijk door de software/beveiliging van school.. Hier werkt OMT wél op ie7 en ie8.

 • Profielfoto
  Napsju

  Waar blijven de vlaggetjes?

 • Profielfoto
  warsteyner

  De site is onbereikbaar via IE7 zowel hier thuis als op de uni. Help!

 • Profielfoto
  JDVM

  Ik vind het automatisch scrollen van de reacties erg handig!

 • Profielfoto
  Euroscale

  Weet je wat handig is? Als je bij de laatste pagina van de reacties bent en je klikt 1 keer op ‘vorige’ dan ga je gelijk terug naar de homepage waar je op het artikel klikte! Briljant! Zeker met zo’n praktische magic mouse…