Anth
Anth Nieuws 13 april 2010

Nieuwe Macbook Pro’s zijn een feit

De langverwachte Macbook Pro’s hebben eindelijk hun intrede gedaan in de Apple Store. Zoals voorspeld hebben de 15″ en 17″ modellen ook i5 en i7 processors onder de motorkap.

Het 13″ model is niet veel veranderd. Deze variant van de Macbook Pro moet het nog doen met een Core 2 Duo-processor van 2.4 of 2,66 ghz. Daarnaast bevat de kleinste telg uit de Macbook Pro-serie een nieuwe grafische processor : de NVIDIA GeForce 320M. Ook is de harde schijf vergroot, standaard 250 GB.
Verder kan je met de 13″ Macbook Pro nu 10 uur lang werken op de accu. Het uiterlijk is verder niet veranderd.
Ook de prijs blijft ongewijzigd, het instapmodel is te koop voor € 1149 ,-.

Zoals al eerder vermeld is de nieuwe 15″ Macbook Pro nu nog krachtiger met aan boord een Intel i5 of i7 processor. Ze zijn standaard uitgerust met een 320 GB harde schijf en zware taken gingen nog nooit zo soepel als met de nieuwe NVIDIA GeForce 330m . Geen stopcontact in de buurt is ook geen probleem, zowel de 15″ als de 17″ kunnen 8 tot 9 uur op de accu doordraaien.
De prijs van het goedkoopste 15″ model stijgt met € 150 ,-  naar € 1749 ,-. Tegen een meerprijs kan gekozen worden voor een scherm met grote resolutie of een mat scherm.

Het 17″ model is standaard uitgerust met een i5 processor, die eventueel geüpgrade kan worden naar een i7. Ook het grootste model is uitgerust met een nieuwe grafische processor : de NVIDIA GeForce 330m met 512 mb geheugen.

Zowel de 15″ als de 17″ hebben ook een tweede grafische processor  aan boord : de Intel HD Graphics. Een nieuwe feature in deze modellen is het Automatic Graphing Switching. Dit houdt in dat het systeem zelf kiest welke processor er voor een bepaalde taak gebruikt moet worden : de energiezuinig HD Graphics of de krachtige GeForce 330m.

Alle modellen zijn vanaf nu te bestellen in de Apple Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Macbook Pro’s zijn een feit
Sluiten