Nieuwe MacBook Pro 50% sneller

12 reacties

De cijfers zijn binnen! De nieuwe MacBook Pro is met een nieuwe processor een stuk sneller dan zijn voorganger. Gizmodo voelde de nieuwe MacBook aan de tand en vergeleek de resultaten met de vorige MacBook Pro.

Of het nu gaat om de GeekBench test, Xbench of het encoderen van een filmpje in Handbrake, de MacBook Pro met i7 2.66GHz processor is ongeveer 50% sneller dan de Core 2 Duo 2.8GHz versie. En dat bewijst maar weer eens dat de MegaHertz mythe nog steeds ontkracht is.

Dat de batterijduur ook nog eens verbeterd is, is te danken aan een vernuftig systeem van Apple dat automatisch schakelt tussen de 2 grafische kaarten waarover de MacBook Pro bezit. Briefje typen in TextEdit kan gerust met de ingebouwde Intel HD Graphics kaart. Pief paf pauw in een first person shooter spel zal de NVIDIA GeForce 320M automatisch doen ontwaken.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Hamertej

  Ja, dat was te verwachten natuurlijk! Dat alles steeds sneller gaat.. Alleen jammer dat die dingen altijd zo prijzig zijn. Ik zit nu nog aan de vorige generatie MBP vast. Maar ik vind zelfs deze al een stuk sneller vergeleken met de Dell PC die ik hiervoor had!

 • Profielfoto
  appleharm

  Zeer nette stats! De megahertz mythe geloofde ik toch al niet. Mijn mac was immers al veel sneller dan een windows machine met (volgens de cijfertjes althans) snellere processor…

 • Profielfoto
  anoukane

  De nieuwe MBP “13 is niet 50% sneller.
  Ik zag dat de nieuwe videokaart wel beter is om games te kunnen spelen. Maarja, wie koopt er nou een Macbook om games op te kunnen spelen…

  http://www.macrumors.com/2010/04/13/steve-jobs-on-13-inch-macbook-pros-use-of-intel-core-2-duo-processors/

  Die hoeven ze wat mij betreft geen “Pro” meer te noemen.

 • Profielfoto
  Kipnugget

  Ik wil nu toch wel heel erg doorsparen voor die i7… Zal helaas nog wel een tijdje duren.

  En Lucas, “pief paf pauw”?:grin:

 • Profielfoto
  ProBookMac

  Jammer, heb net een paar maanden een nieuwe 13#.
  Batterijduur klopt bijna nooit. Is altijd veel minder.

  Ben wel een heavy user. Zou eigenlijk aan MacPro moeten maar vindt de 13# zo’n lekker ding.

 • Profielfoto
  tim.prove

  Pief paf pauw?!

  Pief paf poef hoort het te zijn.:lol:

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik was eigenlijk benieuwd hoe de i5 zich zou verhouden ten opzichte van de Core 2 Duo. Dat de i7 gehakt zou maken van de Core 2 Duo lijkt mij vanzelfsprekend. Dat is ongeveer hetzelfde als mij een marathon laten lopen tegen Haile Gebrselassie :sealed:

 • Profielfoto
  roger767

  ik hoop dat apple de mac mini binnenkort een upgrade geeft. Een mac mini met 15inch macbook pro specs is een leuke kleine computer voor een grafische ontwerper. Aan die glossy iMac scherm heb ik niks.
  Als Apple nou eens 27inch matte iMacs ging verkopen dat zou lekker zijn.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Nooit geweten dat er na de Paf nog een Pauw kwam, dan zit ik meestal al tegen een ‘game over’ scherm aan te staren. Nee, FPS’en zijn niet echt mijn ding :-/

  Anyhoo, het verbaast me niets dat zoiets als een i7 de strijd wint zonder meer GHz, dat plafond is met de huidige stand van zaken aardig bereikt denk ik. Dan maar in de breedte denken:-)

  Wel weer lekker inovatief, het toepassen van 2 videokaarten in de nieuwe Pro!

 • Profielfoto
  christiaan1985

  Is er ergens een gestandaardiseerd overzicht van de processor ontwikkeling de laatste jaren, gebaseerd op wat er in het Megahertz Myth filmpje verkondigd wordt? Ben wel benieuwd naar de werkelijke snelheidsontwikkeling..

 • Profielfoto
  janster

  Meer Megahertz is altijd sneller. Er is namelijk niks ontkracht. De nieuwe i7 en i5 processoren zitten anders in elkaar. Jullie vergelijken verschillende processors met elkaar. Beetje dom. Een i7 van 2.6 GHz zal sneller zijn dan een van 2.0 GHz…

 • Profielfoto
  chatsmit

  Een goed potje sex wordt ook niet bepaald door de frequentie, toch.