Statenweg
Statenweg Nieuws 8 april 2010

Nieuw in iPhone OS 4: iAd

Voor ontwikkelaars van goedkope en gratis applicaties op de iPhone zijn advertenties een belangrijke bron van inkomsten. De kwaliteit van de huidige ads laat echter te wensen over, vindt Apple. Zo slagen ze er niet in om dezelfde emotie over te brengen als reclame op televisie. Met iAd, dat onderdeel gaat uitmaken van iPhone OS 4, stapt het bedrijf in de markt voor mobile advertising om daar verbetering in aan te brengen.

Volgens Steve Jobs liggen er enorme kansen in deze markt. Per dag besteden gebruikers van de iPhone, iPod touch en iPad gemiddeld 30 minuten aan apps. Als elke drie minuten een andere advertentie wordt getoond, betekent dat 10 ad impressions per dag per apparaat met een totaal van 1 miljard bij 100.000.000 verkochte apparaten.

De advertenties van iAd zitten vol met interactieve rich media elementen als embedded video, spelletjes om een product te promoten en de mogelijkheid om aankopen te doen in de App Store. Neem de advertentie voor Toy Story 3. Tik je op de reclamebanner, dan kun je video’s bekijken, wallpapers downloaden, een spelletje spelen en op een kaart opzoeken waar in de omgeving de film getoond wordt.

Momenteel leiden advertenties binnen iPhone-applicaties je in veel gevallen naar de website van de adverteerder, waardoor je de app verlaat. Dit is erg vervelend en weerhoudt veel gebruikers ervan om op een advertentie in te gaan. De advertenties van iAd zijn geïntegreerd in iPhone OS 4 en openen zonder de app te sluiten. Ben je klaar met de advertentie, dan klik je ‘m weg en kun je verder met waar je mee bezig was.

Voor ontwikkelaars is het vrij eenvoudig om de advertenties in hun apps te plaatsen. Apple verkoopt en host de advertenties, zolang deze in HTML5 gebouwd zijn. De opbrengsten uit de advertenties worden gedeeld: 60% gaat naar de ontwikkelaar, 40% is voor Apple.

Reageer op artikel:
Nieuw in iPhone OS 4: iAd
Sluiten