Muzieksite Lala stopt op 31 mei

5 reacties

De streaming music service Lala houdt per 31 mei op te bestaan. Dat valt te lezen op de site. De dienst werd eind 2009 overgenomen door Apple voor $85 miljoen.

Hoewel de dienst tot de sluiting volledig blijft functioneren, worden vanaf vandaag geen nieuwe klanten of aankopen meer geaccepteerd. Huidige klanten die muziek aangeschaft hebben via Lala worden gecompenseerd. De nummers worden omgezet in iTunes Store tegoed.

Lala bood de mogelijkheid om je muziek te uploaden en vervolgens via internet te beluisteren (‘streamen’). Ook kon je voor 10 cent per stuk nummers toevoegen, waar je vervolgens onbeperkt naar kon luisteren. Voor 79 cent kreeg je naast dit ’streamen’ ook een mp3′tje van de muziek om te downloaden.

De sluiting van Lala is een teken dat Apple mogelijk al deze zomer een nieuwe versie van iTunes lanceert met de mogelijkheid om muziek (en volgens de geruchten ook films!) ‘in the cloud’ te bewaren om deze vervolgens naar je iPhone, iPod touch of iPad te streamen.

Dit scheelt niet alleen veel opslagruimte omdat de muziek niet langer lokaal wordt bewaard, het maakt de muziek ook nog eens toegankelijk zonder eerst te synchroniseren met je iTunes bibliotheek. Een nadeel is natuurlijk de noodzaak van een internetverbinding.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  BigAL

  Jaja, gewoon google dwarszitten. En dan hebben we het nog niet over de advertenties die mensen binnenkort voorgeschoteld gaan krijgen op hun iPhone, iPod en iPad… lekker bezig Apple. De appel is een beetje rot.

 • Profielfoto
  mrchablis

  Muziek streamen naar draagbare apparaten wordt meer en meer de norm ipv het downloaden en lokaal bewaren. Apple zou gek zijn mocht het hier niet aan meedoen.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Leuk streamen. Laat me raden: USA only?
  Laat ze nou eerst eens zorgen dat je in Europa (meer specifiek: BeNeLux) voor de iPad films en series kunt huren en kopen, en boeken kunt huren en kopen!!!

 • Profielfoto
  iHippo

  Hopelijk stopt Po niet ook.:razz:

 • Profielfoto
  ctxppc

  Leuk streamen. Laat me raden: USA only? Laat ze nou eerst eens zorgen dat je in Europa (meer specifiek: BeNeLux) voor de iPad films en series kunt huren en kopen, en boeken kunt huren en kopen!!!

  Tja, de wereld is toch niet zo klein als oorspronkelijk gedacht! :angry: