Anth
Anth Nieuws 19 april 2010

[update] Meer informatie over vermeende nieuwe iPhone

Hoewel het nog allerminst zeker is dat de iPhone die dit weekend in een bar gevonden werd echt is, wordt er toch interessante informatie over de telefoon verspreid.
Het hele verhaal doet natuurlijk enigszins surrealistisch aan. Dit weekeinde wordt er in een bar in San Jose een prototype iPhone gevonden. De vinder van het toestel beweert dat hij het eerst nog prima deed, maar plots niet meer aan gaat. Kort daarna werd op een Spaanse website gemeld dat het om Japanse namaak zou gaan, maar ook dit bericht werd weer ontkracht. Steeds meer mensen beginnen nu te geloven dat de gevonden iPhone daadwerkelijk authentiek is, een prototype van Apple. Maar wat weten we over het gevonden toestel?
Verschillende bronnen hebben gemeld dat de achterkant van de nieuwe iPhone van (keramisch) glas is gemaakt. Deze bevinding zou best eens juist kunnen zijn, in 2006 heeft Apple namelijk een patent ingediend voor  het gebruik van soortgelijke materialen in de iPhone.
Ook John Gruber, columnist op Daring Fireball gelooft dat dit de nieuwe iPhone is.

Bovenstaande foto’s onthullen nog een nieuwe eigenschap van het prototype iPhone. Zo is te zien dat de batterij te vervangen is door de gebruiker. Mocht dit waar zijn, dan is de toekomstige iPhone het enige product van Apple waar de batterij te vervangen is. Ook bij voorgaande modellen was het namelijk niet mogelijk om een nieuwe batterij in het toestel te plaatsen.
Engadget gelooft nog altijd heilig dat dit daadwerkelijk de nieuwe iPhone is. Ze baseren zich daarmee op een foto die tijdens de introductie van de iPad werd gemaakt. Op deze (zeer onduidelijke) foto is namelijk een toestel dat zien dat gelijkenis vertoont met het gevonden prototype.
Andere ingewijde bronnen weten te melden dat de nieuwe iPhone een camera aan de voorkant zal hebben en ook zal beschikken over een scherm met hogere resolutie.
Er is dus nog veel onduidelijkheid over de nieuwe iPhone die waarschijnlijk later dit jaar zijn intrede doet. BoyGeniusReport meldt al wel dat werknemers van AT&T niet hoeven te rekenen op vakantie in juni dit jaar….
[update] Inmiddels is er op Gizmodo een video gepost over het nieuwe prototype. In dit filmpje wordt uitgelegd wat er veranderd is ten opzichte van de oude iPhones.
Volgens Gizmodo gedraagt het toestel zich als een iPhone bij het aansluiten op de computer, en heeft het andere identificatiecodes dan de 3G en 3Gs. Het besturingssysteem werkt echter niet meer.

Reageer op artikel:
[update] Meer informatie over vermeende nieuwe iPhone
Sluiten