‘Meer dan 1 miljoen iPads verkocht’

2 reacties

In de vorige OMT-podcast hadden we het al even over het advertentienetwerk van Chitika. Dit bedrijf houdt door middel van cookies bij hoeveel iPads er verkocht zijn. Het systeem werkt niet helemaal feilloos maar heeft enkele weken terug bewezen dat het redelijk accuraat telt. Na de eerste week stond de teller bij Chitika op 550.000 terwijl Apple op dat moment bekend maakte een half miljoen apparaat te hebben verkocht. Gisteren was er op de website van Chitika een nieuwe mijlpaal te vieren. Volgens Chitika zijn er inmiddels namelijk meer dan een miljoen iPads verkocht. Of het bedrijf er dit keer weer dichtbij zit is nog de vraag, Apple zelf heeft nog geen persbericht uitgebracht.
Overigens staat een nieuwe verkoopboost voor de iPad alweer in de startblokken. Oprah Winfrey heeft het apparaat namelijk haar zegen gegeven.

She also said that she loved the iPad because it is back-lit, which makes the screen good for sharing digital photos and playing games like Scrabble. “Gosh, those Apple folks,” she said.

Deze uitspraak lijkt onbelangrijk maar Oprah heeft met haar ‘Oprah’s Book Club’ vele duizenden trouwe aanhangsters die op haar aanraden boeken lezen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  JTD

  Als er iemand invloedrijk is in de VS dan is het wel Oprah.

  “Met haar succesvolle programma The Oprah Winfrey Show heeft ze al vaker massa’s mensen te mobiliseren. Een product dat door haar de hemel in wordt geprezen kan rekenen op een vertienvoudiging van de verkoopcijfers, andersom heeft ze bewezen een hele sector de grond in te kunnen boren.”

  en

  “De Amerikaanse muziekindustrie heeft er een nieuwe term bij: ‘The Oprah Effect’. Dat schrijft het Tijdschrift Rolling Stone deze week. Steeds weer blijkt de gigantische invloed die Oprah Winfrey heeft op de verkoopcijfers van muziek. Als zij een artiest uitnodigt in haar programma, zijn de albums van deze zanger of zangeres daarna niet meer aan te slepen. Dit gebeurde pas geleden nog met Michael Bublé bijvoorbeeld. Hij was te gast bij Oprah en de volgende dag stond hij bovenaan de hitlijsten.”

  Leuk hoor. Ben benieuwd wanneer de concurentie nu eens om de hoek komt kijken.

 • Profielfoto
  RobinH

  Er zullen in ieder geval wel “een keer” een miljoen iPads worden verkocht. Of dat nu gisteren was of dat het morgen word, dat is een ding dat vast staat… (lijkt mij)