Klagen met de iPhone in Eindhoven

12 reacties

Met de slogan ‘Leading in Technology’ wil de Gemeente Eindhoven aan de burgers laten zien dat de stad draait op de (technische) industrie en innovaties. Met bedrijven zoals Philips, ASML en DAF en een Technische Universiteit is de gedachte achter de slogan reeds voorhanden.

Nu wil ook de Gemeente Eindhoven de burger-interactie bevorderen door het digitale loket op de iPhone te openen. Deze iPhone app. zal het mogelijk maken om grote ergernissen te melden aan de Gemeente zoals straatvuil, graffiti of losse stoeptegels, aldus het Eindhovens Dagblad. De functionaliteit van de iPhone wordt optimaal benut, omdat ook een foto met geo-tag bij de case verzonden kan worden en de gebruiker wordt op de hoogte gehouden van de verdere afhandeling van zijn case.

De applicatie is vanaf dinsdag aanstaande gratis te downloaden en zal gedurende één jaar getest worden. Nu is het wachten totdat andere Gemeenten hun Open Source experimenten afronden en digitale loketten op de iPhone openen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Obi

  Ah meteen proberen….ik heb wel wat klachten..sommige fietspaden zijn erg slecht , daar heb je een tractor voor nodig om eroverheen te komen…

 • Profielfoto
  JelleSE

  Erg goed initiatief, speciaal met foto’s en geo-tagging! :thumbsup:

 • Profielfoto
  f.zijlstra

  Erg goede zaak! In Amerika wordt een soortgelijk systeem al langere tijd toegepast. Gaten in de weg of een kapotte straatlantaren, worden direct gemeld bij de gemeente d.m.v een foto en geo-locatie. Snap niet dat in een land als Nederland, dit soort innovaties zo ontzettend lang moeten worden geprototyped en getest binnen een beperkte regio voordat er eindelijk eens wordt overwogen om dit misschien op grotere schaal toe te gaan passen. Van de slogan Eindhoven ‘Leading in technology’ wordt ik dan ook niet echt warm. Des ondanks toch een mooie stap in de goede richting!

 • Profielfoto
  Electr0n

  Tsja, eindhoven de gekste he:)

 • Profielfoto
  KingChaos

  Maar eerlijk is eerlijk. Dan moeten ze het ook voor andere systemen (android enzo) uitbrengen. Beetje lullig als alleen iPhone gebruikers hier gebruik van kunnen maken.
  Voordeel is wel dat iedereen iedereens iPhone wil lenen en er vervolgens zelf dan ook eentje wilt:P

  Hoop dat ze er in onze gemeente (Stede Broec :P) ook iets aan gaan doen!

 • Profielfoto
  arthur1511

  Voor de liefhebbers: De app heet buitenbeter (ik kreeg hem eerst niet gevonden in de Appstore.) De ontwikkelaar is Yucat.
  Heb hem ondertussen draaiend. Ziet er prima uit zo op het eerste oog. De gemeente mag haar borst nat maken. Ik weet nog wel een plek of wat waar men iets mag en kan verbeteren. Goed bezig, hier in Eindhoven.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Waarom staat de app-naam niet in het nieuwsbericht…?

  Is het dat Eindhoven wel de publiciteit wil, maar geen burgers die de app gebruiken?
  Of is het dat OMT, net als Nu.nl overigens, niet even een telefoontje naar de gemeente Eindhoven heeft gepleegd om het na te vragen…?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Gisteren op nu.nl, vandaag al op OMT, het lijkt wel een krant:grin:

 • Profielfoto
  koenvisser

  Ik wil even duidelijk maken dat Buitenbeter (de app) in alle gemeentes werkt en dat dit niet alleen voor Eindhoven is!

 • Profielfoto
  arthur1511

  Ik wil even duidelijk maken dat Buitenbeter (de app) in alle gemeentes werkt en dat dit niet alleen voor Eindhoven is!

  Dat de App in heel Nederland werkt, is een ding, maar doen alle andere gemeenten er ook iets mee? Ik neem aan dat Yucat geen vrijwilligerscentrale is, en centen wil zien voor geleverde arbeid (in dit geval het verwerken van het dataverkeer tussen de app en betrokken gemeente)

  Zoals ik het bericht begrijp is de App in elk geval in Eindhoven actief, en zullen zij ook iets met de meldingen doen. Ik weet niet of dat ook geldt voor de overige 430 gemeenten….

 • Profielfoto
  Peernij

  Prachtig laten ze dat hier in de boerengemeente ook maar doen.

 • Profielfoto
  eelkevd

  ASML is niet in Eindhoven maar in Veldhoven trouwens …:wink:

  Als inwoner van Eindhoven kan ik wel zeggen dat zo’n applicatie handig kan zijn. De wegen hier zaten (en nog een deel zitten) vol gaten deze winter!