Jobs over vertraging iPad in Europa

27 reacties

Wij hier in Europa zijn behoorlijk sjagrijnig vanwege het persbericht van eergisteren dat de iPad release in Europa een maand uitgesteld is. 10 mei zal Apple pre-orders accepteren en verwacht wordt eind mei te kunnen leveren.

Steve Jobs lijkt, ondanks het grote succes van de iPad, nog steeds tijd te hebben om te reageren op een e-mail van één van zijn klanten. Steve’s heerlijk concrete reactie op de e-mail van de Zwitser Paul Shadwell:

Are you nuts? We are doing the best we can. We need enough units to have a responsible and great launch.

Ik vraag me overigens af hoeveel van die in de Verenigde Staten verkochte iPads op dat continent blijven. Er schijnt namelijk nogal wat richting Europa verstuurd te worden via Fedex. Het zal in ieder geval straks een vertekend beeld geven van de iPad verkoopcijfers binnen en buiten Europa.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Ik vraag me overigens af hoeveel van die iPads die verkocht worden in de Verenigde Staten wel echt daar blijven. Er schijnt namelijk nogal wat richting Europa verstuurd te worden via Fedex. Het zal in ieder geval straks een vertekend beeld geven van de iPad verkoopcijfers binnen en buiten Europa.

  Mij is altijd geleerd dat een journalist aan objectieve verslaglegging moet doen. Deze ‘eigen’ mening van de journalist is toch echt not done. Zeker niet als je deze mening niet kunt onderbouwen met feiten….

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @polansky: ben geen journalist!;-) En het feit is overigens dat ik er zelf sowieso één heb laten overkomen uit USA.

 • Profielfoto
  ch3izs

  Hey polanksy, hij werkt niet voor de krant hè!

  OMT is een stuk informeler! Gelukkig..

 • Profielfoto
  Rygu

  Think different.™ he?;)

 • Profielfoto
  drvdijk

  Ik snap de reactie van de ontvanger van de email niet

  Short and concise and a perfectly adequate answer.

  M’n neus! Leuk dat Steve Jobs himself je terug mailt hoor, maar het antwoord an sich is absoluut niet ‘concise’ en ‘perfectly adequate’. De verzender voor ‘nuts’ uitmaken, niet uitleggen waarom het zo lang duurt, wat de verzender toch echt vraagt..
  Begrijp me niet verkeerd, ik vind Apple’s producten echt heel prettig, maar als er zo gereageerd wordt..:confused:

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  Mij is altijd geleerd dat een journalist aan objectieve verslaglegging moet doen. Deze \’eigen\’ mening van de journalist is toch echt not done. Zeker niet als je deze mening niet kunt onderbouwen met feiten….

  Je kunt je boodschap beter brengen naar de landelijke dagbladen. Lijkt me een betere inzet van je goede bedoelingen.

  De geschiedenis heeft geleerd, dat er maar weinig ‘not done’ is bij OMT. Juist dat is de charme.

 • Profielfoto
  huinkroese

  @drvdijk: Aan ‘are you nuts’ zou ik eerlijk gezegd niet zo’n aanstoot nemen en hij geeft toch een vrij concreet antwoord: er zijn niet genoeg iPads om overal, in elke markt, in elk land genoeg iPads aan te kunnen bieden.
  Als je overal binnen een week uitverkoopt is ook niemand blij.

  @polansky: De aanname dat journalistiek objectief is lijkt me nogal naïef.

  On topic: ik heb ‘m vanochtend, na het lezen van het vraag het Steve stukje hier, dezelfde vraag gesteld. Ik kreeg geen antwoord.:)

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  SP!TS-achtige sites hebben we al genoeg!
  Een eigen mening van de auteur geeft OMT juist een identiteit.

  Polanski leest Volkskrant (denk ik). Ook die krant heeft een eigen identiteit. Vandaar dat bepaald volk dat leest;)

  Echte objectiviteit bestaat niet.

 • Profielfoto
  Michel-F

  Als het al zo lang duurt voordat de iPad in de van te voren aangegeven landen komt, hoe lang duurt het dan voordat dat prul in Nederland is?!:cry:

 • Profielfoto
  imacbrielle

  als ik op marktplaats kijk over hoeveel ads er staan en die door 2 zou delen ivm met sommige bedriegers en dat ik zelfs een nieuwsbrief via mail kreeg van intertoys die hem ook nog eeens aan denk ik dat er zeker over de 100.000 hier in europa zijn

 • Profielfoto
  Statenweg

  Mij is altijd geleerd dat een journalist aan objectieve verslaglegging moet doen. Deze \’eigen\’ mening van de journalist is toch echt not done. Zeker niet als je deze mening niet kunt onderbouwen met feiten….

  OMT is geen krant, het is een blog! Je eigen mening in een blogpost lijkt mee geen probleem.:smile:

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Gezeik altijd weer over dat ’t zo lang duurt….
  Of je betaalt wat meer, en dan heb je ‘m zo in huis, of je hebt geduld…

 • Profielfoto
  Martens

  Er mist een regel in Steve’s reactie. Hij citeert een stuk uit Shadwell’s e-mail: ‘deliberately pulling the wool over the rest of the worlds eyes’. Daarop zegt hij: ‘are you nuts?’. Hij maakt hem dus niet zomaar uit voor gek.
  En ik snap dat veel mensen een iPad uit Amerika laten komen, maar dat vertekent straks de cijfers, gok ik. ‘De iPad verkoopt in Europa niet zo goed als in Amerika.’ Goh, raar is dat.:)

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik denk dat je het meer op moet vatten als:
  “Ben je gek?”

  Hij trekt zijn verstand in twijfel en terecht.

 • Profielfoto
  JH90

  Al die commotie over wanneer dat ding nou is uitkomt in Europa/NL. Lijkt mij dat mensen niet afhankelijk zijn van een iPad, gewoon nog even geduld hebben werkt altijd het beste..

 • Profielfoto
  Spongebob

  de mijne is ook reeds onderweg van de VS naar mijn huisje. Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  midas

  wat is het adres van steve?

 • Profielfoto
  kay-tong

  opinie van de jouranlist is juist zeer intressant,omdat deze doorgaands beter is geinformeerd dan wie dan ook. Echter worden opinies tegenwoordig verkocht alsof het een nieuwsfeit is, Propaganda ed zijn hier het gevolg van. Dat is echter zeer intressant

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @Adriaan.. Volgens mij staat er nergens dat ook Nederland in Mei kan bestellen, en die suggestie wordt wel een beetje gewekt in je stuk. Tot nu toe zijn slechts een handjevol landen in Europa aangekondigd met een hetzij vage datum. Over Nederland, Belgie etc. is nog woord gerept. Misschien was het wel handig geweest dit ergens te vermelden.

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Het grappige is dat deze gang van zaken juist een bevestiging voor Apple zal zijn dat de VS haar belangrijkste markt is. Terwijl ik mij dat bij een wereldwijde release van, destijds de iPhone en nu de iPad, nog wel eens had willlen zien.

  Helaas zal bij de lancering van een volgend nieuw product er niet heel veel gaan veranderen.

  Ps.
  De mijne komt binnenkort ook vanuit de VS deze kant op.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Mij is altijd geleerd dat een journalist aan objectieve verslaglegging moet doen. Deze ‘eigen’ mening van de journalist is toch echt not done. Zeker niet als je deze mening niet kunt onderbouwen met feiten….

  Meer lezen: http://www.onemorething.nl/2010/04/jobs-over-vertraging-ipad-in-europa/#ixzz0lL62KO7v

  Ik zeg leerpuntje…:)

 • Profielfoto
  Wouter I

  Die man is niet goed wijs. Het enige echte nieuws is dat Steve Jobs reageert.

  Die man schrijft zijn frustratie van zich af door op hoge poten van Steve Jobs te eisen dat hij uitlegt waarom hij de vertraging zo laat wereldkundig maakt. Hij krijgt geen antwoord op de vraag, en wel een terechte veeg uit de pan.

  Verder vind ik het antwoord wel:

  Short and concise and a perfectly adequate answer.

  Het is zeker kort en krachtig.
  En ook adequate. Terecht dat Steve Jobs zo reageert.

  Deze meneer had toch zeker niet verwacht dat Steve zijn verontschuldigingen zou aanbieden? Steve Jobs verandert wel vaker van gedachten: hij heeft ook ooit gezegd dat hij nooit video op de iPod zou doen. En hij hoeft zich daar tegenover ene Paul Shadwell zeker geen verantwoording voor af te leggen.

  Verder denk ik niet dat meneer Shadwell Zwitsers is. Hij woont wel in Zwitserland, maar zijn naam klinkt nogal Engels/ Amerikaans.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Ik denk dat Apple liever de 3g versie verkoopt dan de Wifi versie ….. de ‘beperkte’ hoeveelheid wifi-versies momenteel is alleen maar bedoeld om meer vraag te creëren … tot nu toe loopt alles exact zoals Apple het wil.
  Probleem met de 3g versie is echter dat je met providers contracten moet afsluiten voor de afname van 3g-internet. Hun onderhandelingspositie wordt versterkt door de vraag naar iPad’s …..
  simpel gesteld: Apple is steeds ‘uitverkocht’ en creëert alleen maar meer vraag. Niet in de laatste plaats omdat hun producten intrigeren. Dat verdient op zijn minst een applaus.

 • Profielfoto
  mblokhuis

  Een opmerking ik weet persoonlijk dat Paul Shadwell geen Zwitser is, maar een Engelsman die in Zwitserland woont;)

  Dit voor de duidelijkheid:)

 • Profielfoto
  JTD

  No nuts, no glory!

 • Profielfoto
  DaMook

  Ook de mijne wordt binnenkort uit de usa meegebracht:) . Helaas was ie de eerste keer dat ie meegebracht zou worden uitverkocht (16gb wifi), anders had ik hem nu ook al 2 weken gehad:( .

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  Allemaal humbug! Ik heb de echte redenen gevonden:

  :crazy: