Je debuutroman gratis op de iPad

5 reacties

De iPad zal mogelijk eraan bijdragen dat steeds meer mensen overstappen van papier naar het elektronische boek. Naast een applicatie om e-books te lezen, komt de iPad met een iBookstore waarin een groot aantal titels direct ‘over-the-air’ te downloaden zijn.

Zou het niet mooi zijn om als onafhankelijk schrijver hier een graantje van mee te kunnen pikken? Dat blijkt mogelijk. Naar verluidt heeft Apple een overeenkomst gesloten met Smashwords, dat nu al meer dan 9000 boektitels van onafhankelijke auteurs in elektronisch formaat uitgeeft.

Je eigen debuutroman in de iBookstore laten verschijnen wordt hiermee kinderspel. Word-documentje uploaden, plaatje erbij voor de omslag en je bent klaar. Ook zijn er geen kosten aan verbonden. Smashwords neemt slechts een klein percentage van de royalties in die Apple uitkeert nadat een boek over de (virtuele) toonbank gaat.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Is dit de eerste reactie op het nieuwe OMT???:-)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik denk het, van harte:grin:

 • Profielfoto
  trabant

  Zo wordt door afgewezen poëten
  Alsnog een massa pulp gescheten. :barbu:

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  Is nog een interessant idee dit! Ik ben eigenlijk benieuwd of Lulu.com ook mee gaat doen aan de iBook Store. Kan interessant zijn om op deze manier white papers te publiceren.:)

 • Profielfoto
  Jan van der Meulen

  Heb ooit via gigabook een boek uitgegeven (met een gigabook-ISBN-nummer dus) en betaald uiteraard. Enig idee of ik zoiets ook via deze route mag uploaden?