Statenweg
Statenweg Nieuws 30 april 2010

iTunes movie store opent in Frankrijk en Ierland

Apple is begonnen met het verhuren en verkopen van films in Frankrijk en Ierland. De iTunes Stores van deze landen zijn gevuld met films van grote Hollywood studio’s als Sony, 20th Century Fox, Paramount, Universal, Disney en Warner Bros en lokale filmproducties.

Oude films kosten €7,99 . Voor meer recent filmtitels betaal je €9,99, terwijl films die net uitgekomen zijn €13,99 kosten. De films zijn geschikt voor iTunes, veel iPod-modellen, de iPhone, iPad en Apple TV.

Huren kan voor €2,99 (catalogus) en €3,99 (recente films). Wil je de film in HD huren? Dan betaal je 1 euro extra. Gehuurde films zijn tot 30 dagen na de betaling te bekijken. As je eenmaal begonnen bent met kijken, moet je de film binnen 48 uur afkijken.

Europese landen wachten al enige tijd op de komst van films in de iTunes Store. Het lijkt erop dat Apple deze dienst langzaam uitrolt, geplaagd door onderhandelingen over de distributierechten van de films. Het is niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is. Inwoners van de Verenigde Staten kunnen al sinds 2006 films kopen via Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes movie store opent in Frankrijk en Ierland
Sluiten