Adriaan Mol
Adriaan Mol Review 9 april 2010

iPhone App review: Stuur postkaarten vanaf je iPhone met Saluti Cards

Hoewel je natuurlijk een hele hoop virtuele dingen kunt doen op je iPhone, zoals rondracen als ware je Schumacher zelf, zijn er inmiddels ook een hoop applicaties waarmee je kunt interacteren met de échte wereld. Zo beheer je zonder al te veel moeite je geldzaken met de Rabobank app, bestel je eten met de Thuisbezorgd app en je kan nu ook wanneer je maar wilt en waar je ook bent een échte postkaart sturen met Saluti Cards. Deze laatste app reviewen we.

Wat is Saluti Cards?

Saluti Cards probeert de romantiek van vroeger, waarbij je een postkaart naar opa/oma, je ouders of dat meisje waar je verliefd op was, stuurde terug te halen in een modern jasje door dit mogelijk te maken met je iPhone! Met Saluti Cards stel je zelf een kaart samen vanaf een kader van jouw keuze, je maakt de kaart af door een foto te selecteren.

Of je selecteert een template waar je zelfs 7 foto’s op kunt selecteren waarmee je een soort collage samenstelt. Vervolgens voeg je je eigen bericht toe en selecteer je één of meer ontvangers. Dan upload je je kaart en met een beetje geluk ploft de kaart de volgende dag bij je ontvanger op de deurmat.

  • Er zijn zo’n 20 kaders waar je uit kiezen, varierend van kaders met 1 foto tot kaders met 7 foto’s
  • Je kunt je kaarten direct naar 1 of meer ontvangers sturen
  • Als je geen zin hebt om te betalen voor een echte kaart, kun je ook kiezen om je kaart gratis als e-card te versturen
  • Echte kaarten zijn 12 bij 16,5cm groot en worden in full colour geprint met een mooie glans laag eroverheen
  • Postzegels kosten € 2,70 per stuk, maar zijn ook te koop in bundels van 5 en 10, waarbij ze nog € 2,40 per stuk kosten
  • 1 kaart kost 1 zegel en voor die prijs kun je ze ook naar het buitenland sturen

Review

De applicatie steekt simpel in elkaar. Wanneer je Saluti Cards opstart krijg je een simpel stappen plan te zien, waarmee je je kaart kunt versturen. Naarmate je meer van de stappen afrondt worden de stappen afgevinkt. Om postzegels te kunnen kopen moet je een account aan maken in het Zegels tabje. Hierna kun je de zegels kopen via Paypal of via iDEAL.

Mocht je het niet fijn vinden om je iDEAL gegevens in te vullen op je iPhone, dan kun je er voor kiezen om de details naar jezelf te laten mailen zodat je dat vanaf je desktop of laptop kunt doen. Nice touch.

De kaarten

Uiteraard waren we erg benieuwd naar de kwaliteit van de kaarten die hiermee gestuurd worden, dus we hebben onszelf een paar kaarten gestuurd. Hoewel wij hierover erg tevreden waren, zeggen foto’s natuurlijk meer dan woorden:

Wij verstuurde onze kaart naar onszelf om 11:00 en de volgende dag lag hij, in een envelop, op de mat.

Conclusie

De applicatie steekt leuk in elkaar en je kunt echt gemakkelijk een kaartje sturen op het moment dat jij daar zin in hebt. Uiteraard valt er nog wel iets op aan te merken, wij zouden bijvoorbeeld graag wat meer opties zien bij het maken van je tekst, zoals lettertype of kleur wat nu niet mogelijk is. Ook zouden we natuurlijk nog meer kaders willen zien, maar zo te zien zijn ze daar in elk geval al druk mee bezig.

Misschien dat sommige mensen ook vallen over de prijs voor een postzegel. Er zijn andere applicaties beschikbaar die je goedkoper een kaart laten sturen, maar dat zijn dan geen luxe kaarten zoals deze en daar kan je vaak ook niet mee naar het buitenland versturen.

De Saluti Cards applicatie is gratis te downloaden vanuit de App Store »

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone App review: Stuur postkaarten vanaf je iPhone met Saluti Cards
Sluiten