iPad: eerste reacties en nieuwe Apps

24 reacties

De iPad is vanaf nu officieel verkrijgbaar. Een paar uur geleden zijn de deuren geopend van Apple Stores aan de oostkust van de VS en hebben de eerste gelukkigen hun iPad kunnen kopen. Inmiddels druppelen de eerste reacties binnen, al blijven die vooralsnog meestal beperkt tot de traditionele uitpakfoto’s en –video’s.

Een andere traditie bij de lancering van een nieuwe Apple gadget is de wedstrijd wie ‘em als eerste uit elkaar heeft gehaald. Ook deze keer gaat iFixit er met deze twijfelachtige eer vandoor. met veel doorzettingsvermogen en stalen zenuwen is het gelukt een kersverse iPad open te krijgen. iFixit ontdekte daardoor dat het moeilijk is om een iPad te openen zonder een paar weerhaakjes te vernielen.twee enorme Li-ion accu’s veruit de meeste ruimte innemen .

Ook Steve Wozniak heeft inmiddels een iPad weten te bemachtigen in California, wat best bijzonder is aangezien de winkels daar op dit moment nog niet open zijn. Nog bijzonderder is het feit dat hij een 3G iPad in handen heeft terwijl dat model pas eind april op de markt verschijnt. Zijn eerste reactie: ‘beter dan ik ooit had kunnen bedenken’.

Niet alleen de verkoop van de iPad is op gang gekomen, ook komen er steeds meer Apps beschikbaar, speciaal gemaakt voor het grote aanraakgevoelige scherm en de snelle A4 chip. Eerder maakte Firemint al bekend met speciale iPad-versies uit te komen van Flight Control en Real Racing. Gamebouwer Chillingo heeft zelfs al 14 iPadtitels in de App Store staan, waaronder een HD versie van het razendpopulaire Angry Birds Macworld verzamelde een keur aan iPad-Twitter Apps en The Next Web heeft een overzicht gemaakt van iPad Apps om muziek mee te maken. Filemaker onthulde gisteren op de valreep een iPad versie van Bento en Google draagt ook zijn steentje bij met een speciale iPad layout voor Gmail.

Apps in overvloed dus, maar voorlopig kunnen wij in Nederland en België niet veel meer dan ons verlekkeren in de goed gevulde App Store en wie daar niet genoeg aan heeft kan alvast de iPad handleiding doorbladeren… tja, je moet wat.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  MarvinE

  Angry Birds op de iPad lijkt mij geniaal!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik kan niet wachten:P

  Had eerlijk gezegt wel gedacht dat Wozniak wel al een iPad zou hebben :slant:

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Damn dat ding is snel. Dat belooft!

 • Profielfoto
  MrPinda95
 • Profielfoto
  Xcode

  iFixit ontdekte daardoor dat het moeilijk is om een iPad te openen zonder een paar weerhaakjes te vernielen.

  Dat zal dan ook wel direct de reden zijn dat Apple de iPad vervangt als de batterij vervangen dient te worden in plaats van dat ze de batterijen (!) vervangen en je je eigen iPad teruggeven.

  Meer informatie hierover: http://www.apple.com/support/ipad/service/battery/

 • Profielfoto
  Stickiej

  Leuk om al die foto’s en video’s zo te bekijken :).

 • Profielfoto
  pdreissen

  WOZ heeft zo te zien wel een achterdeurtje gevonden waar hij er eentje kan krijgen, hij heeft zelfs een 3G weten te bemachtigen, die zijn er officeel nog niet dacht ik zo:)

 • Profielfoto
  kj.web

  WOZ wordt voorgetrokken:P

 • Profielfoto
  reven

  :thumbsup:

 • Profielfoto
  reven

  Voor iedereen die het nog niet zat is.

  Hier een leuke review van CNN met video:
  http://cnn.com/video/?/video/tech/2010/04/01/tsr.intv.ipad.review.cnn

 • Profielfoto
  reven

  iPad Teardown
  We’re taking apart Apple’s all-new product, the iPad!
  http://www.ifixit.com/Teardown/iPad-Teardown/2183/1

 • Profielfoto
  McPim

  Jongens en Meisjes,

  Ik zit ‘as we speak’ in Central Park met m’n nieuwe iPad. Ik weet het, I’m a lucky man:-)

  Hij is mooier dan ik dacht, sneller dan ik dacht, en meer dan een ‘grote iPhone’. Wat een briljant apparaat! ‘Magisch’ is voor mij het goeie woord, alles waarbij je op de iPhone dacht, ja leuk maar het scherm is net is te klein, is nu voorbij. Voorbeeld: Evernote. Dat gebruik ik al ’n tijd en al m’n post, briefjes en recepten (etc) gaan erin. Maar Evernote op de iPhone was toch ’n beetje behelpen. Ik zie de iPad straks al op het aanrecht staan met ’n lekker receptje in beeld..

  En hij tiept trouwens ook fantastisch…

  Groeten, Pim.

 • Profielfoto
  reven

  @McPim – fotoooooo

 • Profielfoto
  McPim

  @reven: voila..

 • Profielfoto
  McPim

  (Mét de nieuwe case die gelukkig ook op voorraad was. Je kunt vanwege de spiegeling helaas niet zien dat ik OMT bekijk:-) Overigens prima mee te werken in de volle zon!)

 • Profielfoto
  BigAL

  Dat is dan meteeen de reden waarom de iPad 10 uur meegaat. Ze hebben er gewoon twee batterijen ingepropt. Dan is het ook niet zo gek dat er geen fatsoenlijke uitgangen op dit apparaat aanwezig zijn.

 • Profielfoto
  Bor

  Ik wil Flight Controllen op dat ding:D:D:D:D:D

 • Profielfoto
  McPim

  @BigAL: Klopt.. Maar wel érg fijn die 2 batterijen. Heb hem nu ’n uur of 3 gebruikt (met WiFi) en ik zie 73% batterij staan. Heerlijk.

  @Bor: You bet! Net gedownload, fantastisch! Dit is zóveel mooier. En niet alleen omdat het groter is, het ‘voelt’ zo anders… Alsof je ’n hele game-tafel tot je beschikking hebt. Maar ik ben wel ’n heavy iPhone user, dus daarom voelt dit misschien opeens zo anders. Ook hier raken we weer aan gewend..

  Pim.

 • Profielfoto
  vc

  @McPim

  Mooie foto zo vanuit het park (lees jaloers)

  Kun je al wat vertellen over verschillende apps die je uitgeprobeerd hebt.
  Zijn games als street fighter nu ook echt speelbaar geworden?
  en point&click adventures zoals monkey island etc nog steeds mooi?

  Wat kost een vliegticket?:nerd:

 • Profielfoto
  boerke

  ’t moet niet gekker worden,
  zelfs:
  http://www.freeappaday.com/index.php
  opent met een gratis ipad app.

  vast downloaden voor later dan?

 • Profielfoto
  McPim

  @vc: Ben niet echt ’n gamer, dus behalve FlightControl nog niks uitgeprobeerd. Tsja, en dat vliegticket…. Voor ’n echte fan is niks te gek toch?!

  Mocht je ‘m trouwens via via uit de US te pakken krijgen: je kunt voorlopig alleen de US store gebruiken om Apps te downloaden.. Dus je moet een US iTunes account aanmaken (dat is niet zo moeilijk) maar er ook mee kunnen afrekenen. Dus een US creditcard (dat wordt lastig..) óf US iTunes gift cards gebruiken om je US account te ‘vullen’..

 • Profielfoto
  Nick_R

  Wauw! Ik ben eens benieuwd wanneer de iPad in de Benelux zal uitkomen. Ik zal toch eens piepen wat het werkelijk allemaal voorstelt. Video’s zijn alvast veelbelovend!

 • Profielfoto
  vc

  Ik heb hier geld voor een IPad liggen.

  Waar kan ik veilig zo’n ding bestellen zonder dat me geld weg is en ik zonder IPad zit?

  Ebay vind ik een beetje creepy dus welke store in de states levert aan de EU?

 • Profielfoto
  63743 Master

  Misschien moet ik ook maar eens kijken of dat iets voor mij is:D