Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 april 2010
Leestijd: 1 minuut

iPad Camera connection kit is van meer markten thuis

Bij de introductie van de iPad bleek ook Apple’s Connection Kit voor digitale camera’s een tweede leven te krijgen. In 2005 werden de blokjes geïntroduceerd om digitale fotocamera’s aan te kunnen sluiten op de iPod. Via een SD kaart of USB kabel konden destijds foto’s op de iPod en nu foto’s en films op de iPad gezet worden. Inmiddels blijkt het USB blokje van de iPad Connection kit meer in zijn mars te hebben, zo ontdekte Macworld.

Allereerst blijken audioapparatuur met een USB interface vaak probleemloos te werken op de iPad door ze aan te sluiten via het USB connectorblokje. USB Koptelefoons en luidsprekers krijgen een keurig audiosignaal uit de iPad. USB headsets met microfoon kunnen ook gebruikt worden, bijvoorbeeld voor Skype of andere VOIP Apps.

Wie geen zin heeft om een keyboard dock of Bluetooth toetsenbord te kopen voor zijn iPad zal blij zijn met de ontdekking dat sommige USB toetsenborden ook aangesloten kunnen worden op de iPad via de USB connector. Toetsenborden die een zogenaamde hi-power USB aansluiting vereisen (zoals Apple’s aluminium keyboard) werken niet maar low-power toetsenborden van andere fabrikanten werken vaak wel.

Tot slot komt Macworld nog met een tip voor het andere witte blokje in het setje: de SD kaartconnector. Omdat de iPad naast foto’s ook films kan importeren van camera’s kan je eenvoudig meer films meenemen dan er op de iPad passen. Door ze te converteren in een MPEG-4 formaat dat de iPad begrijpt en ze vervolgens op een SD kaartje te zetten heb je altijd extra films binnen handbereik.

Buiten deze laatste functie is het niet duidelijk in hoeverre Apple bewust extra functionaliteit via de camera connector biedt, maar nu we toch bezig zijn: welke potentiële USB of SD functionaliteit kan jij nog verzinnen voor de iPad connector kit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad Camera connection kit is van meer markten thuis
Sluiten