Internetverkeer iPad evenaart nu al Androidcijfers

6 reacties

De iPad is pas twee weken geleden gelanceerd in Amerika, maar inmiddels groeit het internetverkeer met de iPad snel. Toen de iPad op 3 april beschikbaar kwam in de Verenigde Staten werd 0.01 procent van de het internetverkeer opgevraagd via een iPad. De dagen na de lancering groeide dit markaandeel naar 0.04 procent op zaterdag 10 en zondag 11 april. Net Applications houdt het internetverkeer van de iPad op hun website bij.
Het bovengenoemde percentage lijkt misschien niet erg veel. Toch is het opvallend dat de iPad één week na lancering al een gelijk marktaandeel had als grote besturingssystemen in de mobiele telefoonmarkt als Android en Blackberry (maart).
Inmiddels wordt nog 0.03 procent van het internetverkeer opgevraagd vanaf een iPad maar verwacht wordt dat dit weer zal aantrekken.

De iPhone en iPod touch hebben gezamenlijk zo’n 0.6 procent van het marktaandeel ‘in handen’.
Hoewel het marktaandeel van iPad nog sterk zal groeien is het verrassend dat het besturingssysteem nu al zo hoog in de statistieken voorkomt.
Toch kan het hoge percentage verklaard worden. Apple heeft de iPad namelijk gepresenteerd als een apparaat waar je altijd ‘even snel’ mee kan internetten.
Net Applications deed ook onderzoek naar de meest gebruikte zoekmachines op de iPad. De uitkomst hiervan zal maar weinig mensen verbazen. Ruim 97 procent van de zoekopdrachten worden ingevoerd in Google. De tweede plaats was voor Yahoo met een schamele 1,98 procent.

Wat ga jij met je iPad doen?

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  eerst mac Pro
  dan iPhone 4th generation
  dan iPad 2nd generation

  dat zijn mijn volgende aankopen.

  En die iPad > voor in de zetel > vooral mail,agenda, mss wat schrijven.
  En uiteraard wat rondhangen op het internet, met de nadruk op rondhangen.
  Doelgericht, werkgerelateerd surfen zal ik niet op de iPad doen.

 • Profielfoto
  Aussie

  Beetje vaag om het gebruik van een Wifi only systeem te vergelijken met mobiele devices

  Interessanter is om te zien of het iPad gebruik ten koste gaan van iPhone of desktop gebruik. Voegt het iets toe of kannibaliseert de iPad het iPhone gebruik.

  Hoe kan het nu verrassend zijn dat een device waarvan er 600k van verkocht zijn in de statistieken opduikt waar het apparaat juist voor gemaakt is?

  Misschien is die inzakking naar 0.03 een indicatie dat men er al mee is uitgespeeld op het internet en het een Nintendo DS voor volwassenen en de poes is geworden.

  Statistieken en roze brillen….

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  0,02% via bing:razz:
  goedzo microsoft!!!:thumbsup:

 • Profielfoto
  Anth

  0,02% via bing:razz:
  goedzo microsoft!!!:thumbsup:

  Dat vond ik het vermelden niet eens waard.:P
  Ergens ook wel logisch, op de iPhone(en ook op de iPad?) kan bij standaard zoekmachines enkel gekozen worden tussen Yahoo en Google.

 • Profielfoto
  klonic

  Allereerst kan die grafiek net zo goed weg, hij voldoet namelijk niet aan de normen: minstens 2 punten op elke as. Op de y-as staat alleen 0 procent, de grafiek is dus niet uit te lezen.

  Een telefoon heeft toch niet het primaire doel om mee te internetten, de iPad wel, althans, zo kwam het in de keynote van Steve Jobs over op mij. Android wordt primair gebruikt om mee te bellen, sms’en, e-mailen secundair om mee te internetten, fotograferen, filmen, muziek luisteren, navigeren etc. Jammer dat de aandelen Windows, Mac OS, Linux niet worden meegenomen.

 • Profielfoto
  BigAL

  iPad up, maar ten koste van welk systeem? Je gaat toch niet achter twee systemen tegelijkertijd surfen.