Statenweg
Statenweg Nieuws 8 april 2010

Google zal Apple’s advertentiemodel toejuichen

Volgens de geruchten zal Apple vanavond een advertentieplatform aankondigen voor de iPhone. Dit platform zal een voortvloeisel zijn uit de overname van Quattro Wireless eerder dit jaar. Apple kocht het bedrijf voor $250 miljoen, nadat concurrent AdMob in november werd overgenomen door Google. Naar verluidt had Apple eveneens interesse in dat bedrijf, maar was Google Cupertino te snel af.

Zowel AdMob als Quattro Wireless zijn gespecialiseerd in advertenties binnen applicaties voor de iPhone en Android. Deze relatief kleine en jonge markt zal naar verwachting in de komende jaren flink groeien. De twee grootmachten lijken dan ook recht tegenover elkaar te staan als het gaat om mobiele advertenties. Toch zal Google een advertentiesysteem van Apple meer dan toejuichen.

De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission heeft namelijk een onderzoek ingesteld naar de overname van AdMob en zou de deal willen tegenhouden, omdat Google een te machtige positie krijgt in de markt. Momenteel is Google al de grootste speler als het gaat om advertenties op het internet.

Als Apple met de iPhone eveneens actief wordt op de markt voor mobiele advertenties, zal een gezonde concurrentie blijven bestaan. Mogelijk reden genoeg voor de FTC om toch groen licht te geven aan de AdMob-deal.

Reageer op artikel:
Google zal Apple’s advertentiemodel toejuichen
Sluiten