Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 april 2010

Douane aast op iPads

‘s Lands hoeders van alles dat de grens overgaat of binnenkomt, beter bekend als de douane, zijn extra alert op de invoer van iPads. Een woordvoerster heeft dit bevestigd tegenover De Telegraaf. De iPad is in de Verenigde Staten inmiddels volop verkrijgbaar, terwijl wij het in Europa nog zonder moeten stellen. Gecombineerd met de nog altijd gunstige dollarkoers doet dit veel mensen besluiten om iPads uit de VS mee te nemen voor eigen gebruik of doorverkoop.

iPad razzia’s op Schiphol hoeven we voorlopig niet te verwachten. De douane zegt alleen extra op te gaan letten op vluchten uit de Verenigde Staten, net zoals dat gebeurt wanneer de dollar laag staat. Wie van plan is een iPad 16 GB mee te nemen heeft overigens weinig te vrezen. Producten tot € 430,- (± $580,-) mogen belastingvrij ingevoerd worden. Koop je een 32 GB of 64 GB model dan moet je 19% belasting betalen bij aankomst in Nederland.
Via Bright

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Douane aast op iPads
Sluiten