Donderdag patentjesdag

11 reacties

De website Patently Apple geeft geïnteresseerden een beeld van de patenten die Apple zoal aanvraagt. Dit kan variëren van technologische concepten tot de ontwerpen die zij toepassen op bijvoorbeeld de verpakkingen van hun producten.

De patentaanvragen worden met ongeveer een week vertraging getoond. Normaal zijn lang niet alle aanvragen interessant, maar vandaag werden er toch een aantal leuke bekend. Apple heeft op 21 april namelijk verschillende patentaanvragen gedaan. Het zijn stuk voor stuk aanvragen om het patent te krijgen op icoontjes die onder andere worden gebruikt op de iPhone en iPad. De icoontjes zijn al sinds 2007 in gebruik maar de patentaanvragen worden nu pas ingestuurd. Wat heeft Apple doen besluiten toch patenten aan te vragen? Zijn ze de vele iPhone- en inmiddels ook iPadsklonen zat of waren ze het in Cupertino gewoon vergeten?

Voor de volgende iconen is een patent aangevraagd: Calculator, berichten, klok, kaarten, iPod, mail, notities, video’s, camera, texas hold’em, kompas, telefoon en muziek.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  martijnsch

  Calculator? Is dat dan het OS4 pictogram? Of nog die oude?
  * Edit: die oude zie ik, die hebben ze bij OS4 net veranderd omdat hij te veel leek op een pictogram van een Folder dacht ik zo.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Apple heeft op 21 april namelijk verschillende patentaanvragen gedaan heeft.

  Altijd even je post nalezen voordat je hem publiceerd…:lol:

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  @sybke:

  inderdaad…
  (publiceert….)

 • Profielfoto
  Webbiker

  @eddemkleetun: Die fout ligt gewoon aan mijn gebrekkige kennis van de Nederlandse grammatica. Maar die zin was wel heel erg krom…

 • Profielfoto
  iSponge

  De enige die ik niet snap is Texas Hold’em:neutral: De rest zijn ‘native’ app’jes, maar wat is aan Texas Hold’em zo bijzonder?

 • Profielfoto
  peterfoliant

  Het zijn geen patenten, maar handelsmerken (trademarks). Op afbeeldingen en logo’s kan je geen patenten aanvragen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t zijn idd geen patenten, ’t is ook geen bescherming van 1 op 1 kopiëren (is ten slotte copyright) maar bijvoorbeeld de keurcombinatie oranje met bruin in de calculator die het ‘m doet.. Jammer dat dit gisteren al bij de collega’s van iPhoneclub te vinden was..

 • Profielfoto
  Japsuh

  Maar in principe ben je nu toch te laat? Volgens mij zijn de iconen al vaak genoeg nagemaakt.

 • Profielfoto
  reposte

  Zag ik nou op die site ook een e-ticketsysteem voor evenementen en concerten?

 • Profielfoto
  wezsie

  De enige die ik niet snap is Texas Hold\’em:neutral: De rest zijn \’native\’ app\’jes, maar wat is aan Texas Hold\’em zo bijzonder?

  Texas Hold’em is van Apple zelf.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Waar is Remote? Is dat een open pictogram (het zou me niet verbazen)?