‘Direct printen vanaf je iPad met OS 4.0’

Door: Siebren Verhoef - 25 reacties

Hoewel Apple speciaal voor de iPad de iWork-programma’s Pages, Keynote en Numbers heeft ontwikkeld, is het met deze programma’s nog niet mogelijk om je documenten uit te printen. Om een document te printen zul je dus eerst je iPad moeten synchroniseren met je Mac of PC, of het betreffende document naar jezelf e-mailen, om het vervolgens uit te printen. Toch bestaat de kans dat hier binnenkort verandering in komt.

Met de komst van iPhone OS 4.0 wordt het wellicht mogelijk om direct vanaf je iPad te printen. Volgens de support-documenten van de iPad-versies van Pages, Keynote en Numbers is het “nog niet mogelijk om direct vanaf de iPad te printen”. Apple had ook in deze documenten kunnen zetten dat printen vanaf de iPad simpelweg niet mogelijk is.

Printen vanaf de iPad via Bluetooth of Wi-fi zou dus goed een onderdeel kunnen zijn van het nieuwe iPhone OS 4.0. AppleInsider doet de suggestie dat de iPad mogelijk beperkte print-mogelijkheden zal ondersteunden, zodat er niet eindeloos veel (buggy)printer-drivers op de iPad geïnstalleerd hoeven worden. Hopelijk weten we morgen meer…

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  MuJordi

  Hopelijk werkt dit dan ook snel op de iPhone en iPod Touch.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Het is toch wel mogelijk om op je iPad je creatie te exporteren naar pdf & dit vervolgens naar jezelf te mailen? Dan zijn er vervolgens genoeg programma’s in de Appstore om draadloos te printen toch?

 • Profielfoto
  andrevdvries

  lijkt me ook wel een leuke toevoeging, printen vanaf je iphone..

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik hoop dat dit direct ook voor de iPhone beschikbaar komt. Ik print regelmatig diverse documenten uit en moet ze altijd via mijn MacBook uitprinten op mijn werk. En het probleem is dat ik mijn MacBook niet altijd bij me heb, ook al zou ik dat wel willen. Draadloos printen zou dan ook ideaal zijn voor de iPhone / iPod Touch & iPad ‘in business’.

 • Profielfoto
  JIK

  Dit zou ideaal zijn! Ik zie mezelf al documenten maken, aanpassen en printen vanaf m’n iPad! (die ik helaas nog niet heb…) dit betekend dat ik straks m’n macbook pro lekker op m’n kamer kan laten staan en al m’n werk (week verslagen, reflecties en opdrachten) op m’n iPad kan maken op school! Ideaal!

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Dit zou ideaal zijn? Dit zou niet meer dan normaal zijn…

 • Profielfoto
  ---

  iPadiPadiPad..

  Hoe zit het met de Macbooks en de iPhone?

 • Profielfoto
  prullenbak

  iPadiPadiPad..

  Hoe zit het met de Macbooks en de iPhone?

  morgenavond, beste martijn, morgenavond;)

 • Profielfoto
  Gigs

  Ik verheug me op de iets verdere toekomst: door concurrentie moet er steeds mogelijk worden met ‘tabloids’. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de iPad. Yippie.

 • Profielfoto
  Gigs

  Woordje ‘meer’ vergeten: Ik verheug me op de iets verdere toekomst: door concurrentie moet er steeds meer mogelijk worden met ‘tabloids’. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de iPad. Yippie.

  (Waar is de correctie-funcite gebleven?)

 • Profielfoto
  Tom Lemaire

  Haha Gigs, dan type je een tweede bericht zit er nog een foutje in:yum:.

  In ieder geval sluit ik me ook bij martijnvanderhorst aan. Ik hoor alleen maar iPhone of iPad, en ik wil ook wel op dezelfde manier features en tweaks voor mijn Macs krijgen. Geen grote dingen, maar zoals het draadloos printen inderdaad.

 • Profielfoto
  prullenbak

  tablets bedoel je?

 • Profielfoto
  ruudkraus

  Dat kan toch al ik print al van mijn iPhone en dus op de iPad gaat dat ook lukken. Gewoon met een app. Ik hebt wel een reciever draaien op de iMac. Gaat goed, ik kan zelfs printen als ik op verplaatsing ben. Dat stuurt de app een mail naar de reciever op mijn mac die het dan weer uitprint.

 • Profielfoto
  Applesap

  Als je nou ook nog met je iPad door je database op je Time Capsule kan bladeren en bewerken zou het helemaal geweldig zijn!:lol:

 • Profielfoto
  jimeh

  tablets bedoel je?

  [quot=gigs](Waar is de correctie-funcite gebleven?)[/quote]
  dat denk ik

 • Profielfoto
  palahala

  Kun je eigenlijk tekst kopiëren met een iPad?

  (Daar werd ook zo moeilijk over gedaan bij de iPhone…)

 • Profielfoto
  palahala

  (Daar werd ook zo moeilijk over gedaan bij de iPhone…)

  En die smiley was niet zo bedoeld: gewoon driepuntje binnen haakjes!

 • Profielfoto
  rdesign

  Op de iPhone heb je HP iPrint ofzo, waarmee je via Wi-Fi je foto’s kunt afdrukken. Maar dan ook alleen je foto’s. Laten we het in ieder geval hopen… En met de printers van tegenwoordig zijn toch geen drivers meer nodig? Voor mijn nieuwe HP printer hoefte ik niks te downloaden. Zat niet eens een CDtje bij…

  @ Palahala: Kan gebeuren.:sarcastic:

 • Profielfoto
  rotrax

  in de app store zijn volgens mij diverse tooltjes te vinden om mee te printen. volgens mij het dus al.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Als Airtunes werkt met een iPad zou ik ’t nog best een leuk ding kunnen vinden.

 • Profielfoto
  ZwaN

  printen heeft zijn beste tijd gehad. voor mij hoeft t niet, hoewel ik afhankelijk ben van personen/bedrijven maar dat zou ook niet nodig hoeven zijn als mensen/bedrijven zich zouden kunnen aanpassen.

  Er is zo langzamerhand geen rede meer om dingen nog te printen.

  We zien het vanavond waar ze allemaal mee komen. ben er wel benieuwd naar.

 • Profielfoto
  AppleCase

  Apple had ook in deze documenten kunnen zetten dat printen vanaf de iPad simpelweg niet mogelijk is.

  Dat gaan ze niet doen: dingen opschrijven die je niet met hun apparaat kan. Als ze zeggen dat het nog niet kan, kun je er van uit gaan dat dat er aan zit te komen. En ik denk dan vanavond, rond een uur of 19u.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Volgens de support-documenten van de iPad-versies van Pages, Keynote en Numbers is het “nog niet mogelijk om direct vanaf de iPad te printen”. Apple had ook in deze documenten kunnen zetten dat printen vanaf de iPad simpelweg niet mogelijk is.

  Het is echter wel gebruikelijk om “nog niet mogelijk” te gebruiken in verschillende situaties, als een soort compensatie of beleefdheid voor het gebrekkige. Ik kan niet direct een voorbeeld geven, maar Apple heeft dit zeker heel veel gedaan.

  Ik ben wel een voorstander van dit gerucht. Het zou niet moeilijk zijn om een netwerkprinter (al dan wel alleen Airport) te gebruiken vanaf je iPhone, iPod touch of iPad. iWork kan al PDF’s maken en Airport moet gewoon een beetje software krijgen via een zekere update.:smile:

 • Profielfoto
  Double_UK

  Printen? Vanaf een iPad?

  Wat was er nou zo leuk aan die iPad (en alle e-readers)?

  Dat je papier en energie kan besparen door juist NIET alles meteen weer uit te printen!

  :confused:

  … ze leren het ook nooit…

 • Profielfoto
  robbinonline

  Helaas:(