Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 7 april 2010

‘Direct printen vanaf je iPad met OS 4.0’

Hoewel Apple speciaal voor de iPad de iWork-programma’s Pages, Keynote en Numbers heeft ontwikkeld, is het met deze programma’s nog niet mogelijk om je documenten uit te printen. Om een document te printen zul je dus eerst je iPad moeten synchroniseren met je Mac of PC, of het betreffende document naar jezelf e-mailen, om het vervolgens uit te printen. Toch bestaat de kans dat hier binnenkort verandering in komt.

Met de komst van iPhone OS 4.0 wordt het wellicht mogelijk om direct vanaf je iPad te printen. Volgens de support-documenten van de iPad-versies van Pages, Keynote en Numbers is het “nog niet mogelijk om direct vanaf de iPad te printen”. Apple had ook in deze documenten kunnen zetten dat printen vanaf de iPad simpelweg niet mogelijk is.

Printen vanaf de iPad via Bluetooth of Wi-fi zou dus goed een onderdeel kunnen zijn van het nieuwe iPhone OS 4.0. AppleInsider doet de suggestie dat de iPad mogelijk beperkte print-mogelijkheden zal ondersteunden, zodat er niet eindeloos veel (buggy)printer-drivers op de iPad geïnstalleerd hoeven worden. Hopelijk weten we morgen meer…

Reageer op artikel:
‘Direct printen vanaf je iPad met OS 4.0’
Sluiten