Statenweg
Statenweg Nieuws 14 april 2010

Backup versie 3.2 voor MobileMe

Met de introductie van Time Machine in Mac OS X 10.5 is een veel simpeler hulpmiddel van Apple om back-ups te maken in vergetelheid geraakt: de applicatie Backup.

Backup is een simpel programmaatje, dat automatisch reservekopieën van bestanden op je harde schijf wegschrijft naar een cd, dvd, externe harde schijf, netwerkschijf of iDisk. Je kunt zelf instellen welke gegevens op welk moment moeten worden geback-upt.

Hoewel Time Machine veel van deze taken heeft overgenomen, komt Backup nog altijd van pas wanneer je de kopie van je bestanden wilt plaatsen op iDisk, dat onderdeel is van MobileMe.

Om dit onder de aandacht te brengen is versie 3.2 van het programmaatje omgedoopt tot ‘MobileMe Backup’. Eveneens nieuw is de mogelijkheid om oude back-ups automatisch te laten verwijderen om plaats te maken voor nieuwe. Dit kan na een bepaald aantal weken of wanneer de opslagruimte vol dreigt te raken.

Klik hier om MobileMe Backup v3.2 te downloaden (gratis bij MobileMe)

Reageer op artikel:
Backup versie 3.2 voor MobileMe
Sluiten