Apple wil verloren nieuwe iPhone terug

64 reacties


Dit weekend werd een nieuw prototype iPhone gevonden in een bar in San Jose. Er heerste veel onduidelijkheid over het toestel, totdat Gizmodo met exclusieve filmpjes van het nieuwe toestel kwam. De website van Gizmodo werd overspoeld met nieuwsgierige bezoekers, en ook Apple kreeg lucht van de zaak. Daarom is er een brief gestuurd naar Gizmodo waarin het toestel wordt teruggevraagd. Gizmodo heeft laten weten de iPhone terug te zullen geven.

Reacties

64 reacties
 • Profielfoto
  wout3r

  Yeah right, gaat nu wel heel ver.. Ook nog eens heel lelijk briefpapier met een verouderd Apple logotje :crazy:

 • Profielfoto
  bedhead

  Bah, iedereen kan zo een briefje typen. Dat Apple-logo zo rechts bovenaan. Komaan zeg!

 • Profielfoto
  Dagaloni

  ’t Zou geweldig zijn als ze genept worden:P

 • Profielfoto
  Afroman

  Enorme spaties tussen Apple en This Letter. Dat kan natuurlijk niet.
  #failvandedag

 • Profielfoto
  FLEXMI photography

  De brief ziet er zo “niet apple” uit!
  Fake dus! Dat verouderde apple logootje doet het ‘m

 • Profielfoto
  soulutions

  Believe you me, dit is allemaal echt!

  Èn er is een vacature bij de ASS* afdeling van Apple Inc. De laatste medewerker is ontslagen vanwege het laten liggen van een ‘device that belongs to Apple’ in de kroeg… ;’)

  *(Apple Secret Service)

 • Profielfoto
  polansky

  “Please let me know where to pick up the unit”

  Natuurlijk, alsof Apple die iPhone zelf komt ophalen….
  Zoiets kan natuurlijk gewoon met Fedex verzonden worden naar het Apple hoofdkwartier.

  ….wel een erg verlate 1 april grap dit.

 • Profielfoto
  JTD

  Yeah right!
  De company met zo’n hoog design gehalte kan niet eens netjes een e-mail brief opstellen met een uitgelijnd logo en NAW’s??

  Tuurlijk. Nice try, Giz!

 • Profielfoto
  JTD

  Nou moe, ik heb ff Gegoogled (Sorry Steve…) en het ziet er naar uit dat Apple vele verschijningsvormen heeft. Niet echt consequent in hun brief opbouw.

 • Profielfoto
  Brims

  Dat ding is te lelijk om van Apple te kunnen zijn.
  En er zijn schroefjes zichtbaar dat is ook niets voor Apple!

  :thumbsdown:

 • Profielfoto
  iHaring

  @iedereen die hem lelijk vindt, HET IS EEN PROTOTYPE…
  Mr. Ive moet er nog ff goed naar kijken!!!

 • Profielfoto
  jvers

  En al komt deze brief van apple… die lachen zich kappot door de publiciteit die ze krijgen door een brief als deze te sturen.. wetend dat het om een fake model gaat:)

 • Profielfoto
  Jor1

  psies, ik geloof er ook geen barst van. Toestel gewoon te lelijk afgewerkt.

 • Profielfoto
  rrkramer

  Toestel is wel van Apple, maar deze brief is van iemand die gewoon die telefoon wil scoren en doet alsof hij van Apple is.

 • Profielfoto
  prullenbak

  En er zijn schroefjes zichtbaar dat is ook niets voor Apple!

  :thumbsdown:

  Ah, dan is mijn 3GS ook niks voor apple? En mijn macbook pro ook niet?

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Heel interessant dit alles. Benieuwd hoe het afloopt!

 • Profielfoto
  Lexis

  Ben ik de enige die deze brief gelooft?
  En natuurlijk wordt dit niet per post verstuurd naar 1 infinite loop, er zijn namelijk genoeg Apple medewerkers die net zo veel weten als wij.
  Dus waarschijnlijk komt iemand ‘m gewoon ophalen.
  En zo gek vind ik het oude logo niet. Vergelijk het met dit: Apple’s website ziet er voor de consument gelikt uit, maar als je dieper in de website gaat (bijvoorbeeld naar het opzoeken van Apple parts van bestaande machines), ziet het er ook gewoon verouderd uit. Ik kan me best voorstellen dat Apple op het gebied van business nog oude templates heeft liggen.
  Ook lijkt ’t me wel leuk als Steve tijdens de keynote van deze iPhone nog wat over dit uitlekken gaat zeggen. Ik kan me een PowerMac G5 introductie herinneren…
  @iHaring
  Nu ik scherpere foto’s heb gezien begin ik te twijfelen of er nog wel designveranderingen zullen komen. Maarja, we zullen zien he.

 • Profielfoto
  iPodder

  Ik kan me best voorstellen dat Apple op het gebied van business nog oude templates heeft liggen

  Daar geloof ik geen reet van, Steve is wat dat betreft super netjes. De gehele website moest worden aanpast van iPhone 3G s naar iPhone 3GS….

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Brieven van Apple ZIJN lelijk is mijn ervaring.
  Naja lelijk, gewoon ouderwets met oude logotje enzo.

  Het is NIET stiekem geschreven door Steve denk ik;). Anders stond er:
  We want him back.
  Steve

  btw, geef een goede reden waarom Gizmodo zo’n lelijk briefje maakt. Wanneer ze geloofwaardiger over zouden willen komen hadden ze op z’n minst daarop gelet. Perfect briefje lijkt mij juist ongeloofwaardiger.

 • Profielfoto
  JTD

  @ STEVEJ0BS,

  whoehahaha:lol:

  Als je ff Googled (letter from Apple inkloppen en op afbeeldingen zetten) dan zie je dat de brief toch wel van Apple kan komen.

 • Profielfoto
  Joor

  wow lexis, ik ben blij dat ik een medestander heb. ik geloof het ook (of wil er heel graag in geloven). en vind m nog mooi ook. ikwilhemikwilhemikwilhem!

 • Profielfoto
  MadSven

  Schroefjes zichtbaar? Wat dacht je van de onderkant van een iPhone dan???

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Jawel, brief is wel van Apple. Tenminste, Herrman van Gizmodo heeft namelijk ook een aantal telefoontjes gehad van Apple.

  http://m.gizmodo.com/site?t=XkdJT706nLPOjHsYFB5T8Q&sid=gizmodoip

 • Profielfoto
  KingChaos

  @Lexis

  Wat was er dan met die presentatie over dat uitlekken? Ik dacht dat Steve dat soort dingen gewoon doodnegeert?

 • Profielfoto
  JTD

  @Ouistiti

  Ja, tuurlijk. Lees je ook verder.
  iedereen kan schrijven dat ie gebeld is door Apple, iedereen kan aan de hand van een voorbeeldbrief een fake in elkaar draaien, iedereen kan zeggen dat ie een nep iPhone heeft gevonden op de vloer van een kroeg. En als je een beetje een autoriteit bent in het hebben van scoops en ‘inside information’ dan zijn er genoeg mensen die er ’s nachts niet meer van kunnen slapen….

 • Profielfoto
  DV8

  Apple is een mooie virale campagne aan het voeren om ons op het verkeerde been te zetten.:lol:

 • Profielfoto
  gepeterd

  Deden ze dat maar met alle verloren iphones ;).

  Dat zou service zijn :O

 • Profielfoto
  Undaunted

  En al komt deze brief van apple… die lachen zich kappot door de publiciteit die ze krijgen door een brief als deze te sturen.. wetend dat het om een fake model gaat:)

  Haha, daar kun je nog wel eens gelijk in hebben.

 • Profielfoto
  Rivanov

  Jawel, brief is wel van Apple. Tenminste, Herrman van Gizmodo heeft namelijk ook een aantal telefoontjes gehad van Apple.

  http://m.gizmodo.com/site?t=XkdJT706nLPOjHsYFB5T8Q&sid=gizmodoip

  Lig hier op de grond van het lachen.. de naiviteit.

 • Profielfoto
  Dino

  Het gedoseerd en gecontroleerd lekker van informatie, maakt al jaren deel uit van de promotiedoeleinden van Apple.

  Dit was zo bij de iPad, nieuwe macbooks, iPhone. In ieder geval denk ik dat Apple hier garen bij spint. De hele Community staat immers op zijn kop. Het enige waar het nu over gaat is de gelekte iPhone. 2 maanden geleden ging het alleen maar over gelekte beelden van de iPad.

  We zullen gewoon geduld moeten hebben. Ik hoop alleen dat er de aankomende tijd meer nieuws komt dan alleen speculaties naar design/prestaties van de “nieuwe iPhone”.

 • Profielfoto
  iMartien

  Wat is iedereen hier sceptisch zeg! Gizmodo zal nooit hun reputatie op het spel kunnen zetten door onzin te verkopen… Ik geloof wel dat dit “hem” is en dat Apple hem graag terug wilt;)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het zou idd nog zo kunnen zijn zoals Dino zegt. Ze ontwerpen bij Apple een aantal nieuwe iPhones en dan kiezen ze degene die het hun het meest bevalt. Het is goed mogelijk dat ze een prototype dat ze overhadden gewoon dumpte met een 3GS huls eromheen, om de geruchten laten stirren. Dat doet Apple altijd. Een deel van dit prototype zal ongetwijfeld in de nieuwe iPhone komen maar bijv. misschien het design niet.

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ik heb zelf het idee dat Apple dit niet bewust heeft laten lekken, maar van de nood een deugd heeft gemaakt. Lekken in de zin van korrelige foto’s van een nieuw model zijn eerder regel dan uitzondering, maar om een tech-blog een paar dagen een prototype te laten bepotelen lijkt me toch vreemd.
  Aan de andere kant begint de concurrentie wel aan de poort te rammelen door steeds betere smartphones te maken (HTC) en zal het nog een maand of twee duren tot de iPhone 4 er is, door nu al zo expliciet aan te geven wat het nieuwe model anders heeft (front facing cam, grotere camera ,extra microfoons, verwijderbare batterij, HD scherm en meer opslag) kan dat wel eens een hoop schelen in de omzet in de eerste weken omdat mensen nog even wachten met het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

  Zelf heb ik trouwend het idee dat alleen de voor en achterkant van de telefoon al definitief zijn, de rand lijkt me nog niet helemaal klaar.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  In de marketing is het altijd lastig om de verwachtingen waar te maken. Misschien dat Apple die verwachtingen kunstmatig een beetje lager probeert te houden door een relatief lelijk en niet bijster interessant toestel ‘expres per ongeluk’ te verliezen.

  Op de keynote is de iPhone dan veeel mooier dan iedereen in z’n hoofd had en zegt iedereen weer: “Oh my gosh.. Apple, you know what we want!!” “It’s better than I ever dreamed off!!” etc.

  Een tevreden klant (geven wat ‘ie ervan had verwacht) is niet genoeg. Hij moet ‘verrukt’ zijn (meer krijgen dan hij ooit had verwacht).

  Misschien is dat de theorie achter het lekken. Tot nu toe heb ik dingen bij Apple gezien die de marketing-theorieen zeer nauw opvolgen. Dat zie je bij geen enkel ander bedrijf. Alleen bij Abercrombie & Fitch zie ik het ook sterk terug. Ik weet niet of het bewust is gedaan maar het lijkt er heel sterk op. Een voorbeeld is de geur die je ervaart als je een Apple-verpakking opent. Klinkt echt stom maar heeft een grote verslavings-factor. Abercrombie & Fitch spuit bijvoorbeeld een eigen geur op de kleding. Die geur gaat na een paar keer een prettige associatie oproepen. Een soort ervaring die je nog wel een keer wilt meemaken.

  Het kan ook simpel zijn en dat ze dus gewoon aandacht willen. Dat is die geheimzinnigheid waar Apple om bekend staat.
  Of een combinatie van beide.

 • Profielfoto
  Sentitel

  Ik denk wel dat Steve Jobs hier aandacht aan gaat besteden in een keynote. Dat deed hij ook toen het keyboard was uitgelekt, toen leek hij het niet erg te vinden, dus volgens mij is dit gewoon een bewuste actie.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  Rivanov & jtd,

  welk voordeel heeft die vent van Gizmodo nu in godsnaam bij het verzinnen van het feit dat hij telefoontjes heeft gehad van Apple? Die brief mag dan nog van gelijk wie zijn..

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik denk wel dat Steve Jobs hier aandacht aan gaat besteden in een keynote. Dat deed hij ook toen het keyboard was uitgelekt, toen leek hij het niet erg te vinden, dus volgens mij is dit gewoon een bewuste actie.

  Denk dat als een product ECHT uitlekt en exact hetzelfde is als Steve gaat showen dat hij er dan wel een grap over maakt.

  Dat doet hij omdat ‘ie natuurlijk een beetje voor joker staat. Grote show, grote woorden en dan kom je met een product dat iedereen al kent van het internet. Dan is het goed om er maar gewoon grappen over te maken. Lijkt mij tenminste…

  De iPhone 3G was in z’n geheel uitgelekt geloof ik. Toen zei Steve een beetje lauwtjes iets in de trant van: “Dit is ‘m.. je zal hem wel op internet gezien hebben” (gelach in de zaal).

 • Profielfoto
  fhjakl

  Ik denk dat het kwijtraken van een prototype geen opzet is van Apple. Geen enkel bedrijf wil dat prototypes in het wild rondslingeren en Apple, dat de concurrenten al jaren in haar nek heeft hijgen, helemaal niet.

  Als het aan Apple ligt kijkt momenteel de hele wereld verlekkerd naar de iPad, en krijgt de iPhone pas weer aandacht bij de lancering van een nieuw model in juli.

  Ik vraag me af of we veel van de vorm van dit prototype in het 4G model zullen terugzien. Voor een mobile device met een scherm van dit formaat is de vorm van de 3G is redelijk optimaal. Je kan het ding gemakkelijk uit je broekzak halen zonder last te hebben van hoeken en randen die in de weg zitten.

  Tijdens een ontwerp proces start je met twee soorten prototypen. De prototypen waarin je de techniek uitprobeert en de prototypen waar je je richt op de vormgeving. Tijdens het ontwerpen komen deze steeds meer naar elkaar toe. Uit de beschrijving van Gizmodo blijkt dat de hardware van de iPhone er productieklaar uitzag. Wellicht is deze proto meer van het type hardware en software testen in een vierkant doosje met wat knoppen.

  Tijd zal het leren.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Marketing, marketing, marketing.. En op zo’n hoog niveau uitgevoerd dat zelfs wij er dol van worden

 • Profielfoto
  macbarry

  Helemaal mee eens, wat een niet Apple telefoon en een niet Apple brief.

  Maar de hype is wel weer helemaal top!

 • Profielfoto
  tinux

  Zou me niets verbazen als Apple “per ongeluk” een iPhone of iPhone alike telefoon laat slingeren, wederom super exposure wat gewoon de hele hype weer voed. En we trappen er keer na keer weer in:)

 • Profielfoto
  Bloemie

  In de auto industrie kennen ze de ‘mule’. Dat is een voertuig, soms oud model auto of raar karretje, waarop of in allerlei dingen worden uitgeprobeerd. Deze ‘nieuwe iPhone zou zomaar zo’n mule kunnen zijn waar Apple dingen uitprobeert.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik weet hoe het zit:

  Er is niet expres gelekt. Apple is het simpelweg echt verloren.
  De vreemde brief is echt. De brief is zo vreemd gemaakt om de schein te wekken dat het niet van Apple afkomstig is. Gizmodo (de ontvanger van de brief) weet natuurlijk wel beter maar wij (de consument) denkt dat ‘ie vals is.

  Apple moest wel een schriftelijke reactie sturen (dat is makkelijker voor evt. rechtzaak). Maar wist natuurlijk dat alles gepubliceerd gaat worden. Terwijl ze tegelijkertijd niet willen bevestigen dat DIT de nieuwe iPhone is:)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Kijk eens naar dit voorbeeld van een andere brief van Apple. Het klopt dus wel, de brief is echt.

  BTW: Sluit je venster niet, dan ben je OMT kwijt omdat deze de links in hetzelfde venster opent -_-‘

 • Profielfoto
  borimonster

  Hmmm
  Ziet er best wel echt uit maar ik vertrouw het niet helemaal.

 • Profielfoto
  Rivanov

  Waarom vind iedereen de brief echt, omdat andere brieven er ook zo uitzien? Ooit van ‘namaak’ gehoord?

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  Ik ben nu eigenlijk alleen nog maar benieuwd naar de displayresolutie van de toekomstige iPhone. Persoonlijk denk ik wel dat het een prototype is, zou het niet erg vinden als dit daadwerkelijk de nieuwe generatie iPhone is, het apparaat ziet er wel mooi uit maar toch…

  het heeft niet de “Apple-Factor”…

 • Profielfoto
  EWH

  Briljant hoe de hier aanwezige ‘design-fans’ het erover eens zijn dat zo’n ‘lelijke’ brief nooit en te nimmer van hun geliefde Apple kan komen… Dat zou een enorme ontgoocheling zijn natuurlijk voor hun immer strakke en desing-like imago…:confused: :sarcastic:

 • Profielfoto
  wout-l

  deze brief is nep.
  denk ik
  zo’n apple logo zullen ze nooit gebruiken

 • Profielfoto
  iRJ

  @Brims Zie je ook onder de iPhone 3G…

 • Profielfoto
  hapipiko

  De jongens en meisjes van publiciteit lachen in hun vuistje: wéér een hype die nergens over gaat maar wel aandacht genereerd van de trouwe groep Apple-soap liefhebbers die dit ZEER serieus nemen.
  Binnen twee weken komt er meer informatie van het Hoofdkwartier, let maar op:-)

 • Profielfoto
  fhjakl

  Deze brief ziet er hetzelfde uit als andere brieven die ik van Bruce heb gehad.

 • Profielfoto
  koeny33

  Iemand enig idee van de beveiliging van Apple’s hoofdkwartier in Cupertino? Alle prototypes zitten in een bunker met alle mogelijke soorten beveiliging waar geen hond mag (en kán) komen. En waarom zou een medewerker dat dan toevallig in zijn broekzak hebben? Dit is óf genept, óf een geniale stunt van Apple. Maar zeker geen vergissing.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Apple is geen area 51 en zo redelijk kort voor een lancering van een product (nee geen raket) is het logisch dat medewerkers het apparaat testen. Daarom is het niet gek dat het apparaat buiten de “Apple-kluis” is gevonden.
  Ik zou zo verbaasd zijn als die roddel website alles heeft verzonnen. Echt een slechte zaak dan. Hoewel ik hoop dat dit nep is want ik vind het nieuwe model zo standaard en niet mooi om eerlijk te zijn.

 • Profielfoto
  Derzug

  iPhone release op 22 juni aanstaande toch? Moet het al geen prototype meer zijn. Herken het niet als een Apple-produkt. We wachten rustig af verder.

 • Profielfoto

  Ook raar dat Gizmodo in hoofdletters staat, willen ze een beetje aandacht daar?;)

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Afroman:

  Wist je dat in het Engels twee spaties gebruikt worden bij het begin van een zin na een punt?

  Tee

 • Profielfoto
  samdg

  Dat is wel duidelijk nu dat het de nieuwe iPhone wel is, anders zou Apple niet zo moeilijk doen om het terug te krijgen.

 • Profielfoto
  Chester16

  Apple kan het apparaat natuurlijk niet ‘zomaar’ opeisen of terugeisen…Apple moet nu aantonen dat het apparaat van hun is en als ze het niet kunnen aantonen…….

 • Profielfoto
  Switched

  Volgens mij was het aan het begin al vrij duidelijk dat dit niet om een device van Apple ging.

 • Profielfoto
  Thibaut

  Die brief is zo niet-Apple… Met dat paars logootje. Hmmm.. niets voor Apple

 • Profielfoto
  GT1988

  Waarom zou Apple dit “prototype/ding” willen opeisen na al die heisa die er al omheen is… What’s the point denk je echt dat ze er maar 1 hebben liggen daar? :S Probabaly not!

  Ik dacht eerst dat het dikke bullshit was allemaal. Nu ik hem goed gezien heb ga ik toch twijfelen… Maar nee dat is vast niet de definitieve iPhone daar durf ik wel een tientje op in te zetten… Ik had zelf meer een iPad achtige achterkant verwacht.. Dat spiegelende logo vind ik maar niks… Dat zwarte glimmende wat de iMacs en de iPad hebben (allebei recent (muv de nieuwe macbook pro’s maar die zijn alleen intern geupgrade..)) vind ik veel strakker en a la Apple… But thats just me..

 • Profielfoto
  Maikelw

  @Iedereen die nog over dat briefpapier zeikt: Dat briefpapier gebruikt Apple vaker!

  Zo, nu weer on topic!

 • Profielfoto
  Diastro

  Ookal zou de brief fake zijn, zo te zien geeft Gizmodo het dingetje braafjes terug.