Statenweg
Statenweg Nieuws 28 april 2010
Leestijd: 1 minuut

Apple koopt virtual personal assistent Siri

Vanavond is bekend gemaakt dat Apple opnieuw een start-up heeft overgenomen. Dit keer is het de beurt aan Siri.

Siri is je persoonlijke assistent. Virtueel weliswaar, op je iPhone. Je stelt een vraag -spraakherkenning behoort tot de mogelijkheden- en de app schotelt je het antwoord voor.

Door gebruik te maken van verschillende diensten op het web en functies van je iPhone kan het taken uitvoeren als een restaurant zoeken, een taxi bestellen, tickets voor een voorstelling reserveren of je vrouw laten weten dat je wat later komt.

Het verschil met zoekmachines als Google is dat je daarmee zelf naar je antwoord op zoek moet gaan. Siri leert bovendien na verloop van tijd je persoonlijke voorkeuren kennen, waardoor de resultaten beter op je wensen afgestemd kunnen worden.

Door de kennis en techniek van Siri in huis te nemen, is Apple in de wereld van mobile search gestapt, een markt die gedomineerd wordt door Google. Hoeveel Apple betaald heeft voor de overname is niet bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt virtual personal assistent Siri
Sluiten