Statenweg
Statenweg Geruchten 16 april 2010

AMD processors in toekomstige Macs?

Volgens Appleinsider is Apple de mogelijkheden aan het verkennen om toekomstige Macs uit te rusten met processors van AMD. Medewerkers van de chipmaker zouden zijn gezien op de campus in Cupertino. Sinds 2006 worden alle Macs geleverd met Intel processors aan boord.

Door met AMD in zee te gaan, wordt Apple minder afhankelijk van Intel. De laatste tijd lijkt Apple minder tevreden te zijn over de samenwerking met dat bedrijf. Het feit dat we lang hebben moeten wachten op de nieuwe MacBook Pro’s is naar verluidt te wijten aan tekorten bij Intel. Problemen met licenties hebben er onlangs toe geleid dat grafische chips van NVIDIA niet goed werkten met Intel-chips.

De processors van AMD zijn minder snel dan die van Intel, maar daarentegen een stuk goedkoper. Ook werken ze beter samen met de grafische chips van ATI. Door met specifieke Mac-oplossingen te komen, zou AMD uiteindelijk een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor Apple.

Toch hoeven de gesprekken met AMD niet te betekenen dat we binnenkort AMD Macs kunnen verwachten. De onderhandelingen zijn mogelijk uitsluitend bedoeld om de druk op Intel te verhogen.

Reageer op artikel:
AMD processors in toekomstige Macs?
Sluiten