450 000 iPads verkocht in eerste 5 dagen

4 reacties

Zoals gewoonlijk is Steve Jobs zijn keynote begonnen met het bekendmaken van de meest recente verkoopstatistieken. Er is sinds de App Store bestaat al vier miljard keer een applicatie gedownload. In totaal staan er nu 185 000 apps in de Store, waarvan inmiddels 3500 speciaal voor de iPad ontwikkeld zijn.

Sinds 2007 de eerste iPhone in de VS op de markt kwam, zijn er wereldwijd al 50 miljoen van verkocht. Samen met 35 miljoen iPod touches komt dat neer op 85 miljoen apparaten met het iPhone OS in het wild. Mede doordat mensen met een iPhone veel meer van mobiel internet gebruikmaken dan eigenaren van andere telefoons, is het marktaandeel van mobiel internet van de iPhone in Amerika 64%, gevolgd door slechts 19% voor alle Android-telefoons tezamen en 9% voor de Blackberry.

Sinds afgelopen zaterdag de iPad op de Amerikaanse markt werd gelanceerd, zijn er al 450 duizend over de toonbank gegaan. De kopers ervan downloadden al 3,5 miljoen applicaties en 600 000 iBooks, de elektronische boeken die Apple in de nieuwe iBooks Store op de iPad verkoopt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Hartstikke mooi voor Apple natuurlijk.
  Alleen vind ik het jammer dat er geen nieuwe data bekend zijn gemaakt voor de verkrijgbaarheid van de iPad. Had graag gezien dat Nederland ook snel de iPad gaat krijgen. Zelfs voor Duitsland en de UK/FR/CH en IT is verder niets gezegd. Eind april is al over 3 weken…

 • Profielfoto
  1984

  donderdag 08 apr 2010
  Van de 300.000 iPads die Apple afgelopen weekend verkocht zijn er al 2.600 opnieuw te koop aangeboden op eBay
  http://www.express.be/business/nl/technology/buitenlanders-betalen-tot-5500-dollar-voor-een-ipad-op-ebay/124446.htm

 • Profielfoto
  THX-1138

  conclusie is dat Apple-gebruikers enorme melkkoeien zijn als ’t gaat om content. Merkwaardige is dat ze er nog trots op zijn ook.

 • Profielfoto
  Double_UK

  conclusie is dat Apple-gebruikers enorme melkkoeien zijn als \’t gaat om content. Merkwaardige is dat ze er nog trots op zijn ook.

  Je bedoelt: ze kopen een apparaat om aangeschafte e-books mee te lezen en apps op te draaien.

  Terwijl jij alleen zelfgeschreven boeken leest en zelf-gecodeerde apps gebruikt. Knap!