Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 3 maart 2010

Vliegen zonder Flash kan bij Virgin America

Apple zou Apple niet zijn als er geen strijd gevoerd zou worden tegen deze of gene. Is het niet IBM, dan is het wel Microsoft die de wind van voren krijgt vanuit Cupertino. Maar na deze uitgevochten duels uit het verleden heeft Apple weer een nieuwe partij om mee te rollenbollen over straat. Tegenstander dit keer is: Flash van Adobe.

Meer dan ooit staat Flash ter discussie. HTML lijkt met versie 5 een volwaardig alternatief en Apple heeft gekozen. De iPhone ondersteunt geen Flash en zal dat waarschijnlijk ook nooit kunnen. Idem dito voor de iPod touch en zelfs de iPad. Maar om Flash te verslaan is er meer nodig dan een eigenwijze CEO uit Palo Alto. Bedrijven en grote websites moeten Flash ook zien als vijand en alternatieven als HTML5 omarmen.

Dat gebeurt nu. Luchtvaartmaatschappij Virgin America heeft besloten geen Flash meer te gebruiken. Deze week is de nieuwe website in de lucht gegaan en om iPhone gebruikers niet teleur te stellen is de website flashloos.

CTO Ravi Simhambhatla vertelt: “I don’t want to cater to one hardware or one software platform one way to another, and Flash eliminates iPhone users. This year is going to be the year of the mobile for Virgin.”

Wie volgt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegen zonder Flash kan bij Virgin America
Sluiten