Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 25 maart 2010

Sanoma gaat tijdschriften uitbrengen voor iPad

Michiel Buitelaar, directeur van tijdschriftuitgever Sanoma en verantwoordelijk voor bladen als Donald Duck, Panorama, Libelle en Autoweek, heeft aan Bright verteld dat ze gaan ontwikkelen voor de iPad en de iPhone.

Nadat Sanoma de kat even uit de boom heeft gekeken toen we nog in zwart wit moesten e-lezen met e-ink op e-readers als de Kindle, Nook en IREX, zien ze het full-color touchscreen en de video- en internetmogelijkheden van de iPad helemaal zitten. ‘Je kunt meer uit het medium halen en multimediale dingen toevoegen.’ aldus Buitelaar.

Hij maakt zich wel zorgen over de verscheidenheid aan apparaten en ontwikkelplatformen. Als uitgever kun je maar voor één of twee omgevingen kiezen. Sanoma richt zich daarom op het bewezen iPhone OS en Google’s snel groeiende Android.

Concrete tijdschrifttitels of verschijningsdata zijn nog niet genoemd.

Reageer op artikel:
Sanoma gaat tijdschriften uitbrengen voor iPad
Sluiten