Anth
Anth Nieuws 2 maart 2010
Leestijd: 1 minuut

Productie iPad kampt mogelijk met problemen

Aan het einde van deze maand moet de iPad, Apple’s nieuwste gadget, overal te koop zijn. Toch pakken er zich volgens geruchten donkere wolken samen boven de introductie van de de iPad. Er schijnen namelijk productieproblemen te zijn bij een van de leveranciers. De geruchten komen uit de mond van analist Peter Misek van Canaccord Adams.

Volgens Misek zouden problemen bij leverancier Hon Hai precision ervoor kunnen zorgen dat er eind deze maand minder iPads beschikbaar zijn. Zo zullen er maar 300.000 iPads beschikbaar zijn ten tijde van de release, terwijl Apple eerder nog verwachtte 1 miljoen iPads in voorraad te hebben in maart. Als gevolg van deze problemen is het volgens de analist niet ondenkbaar dat Apple de iPad in maart enkel in de Verenigde Staten zal lanceren. Ook in april zullen de problemen met de productie aanhouden, aldus Misek. Apple hoopte in april 800.000 iPads te verkopen, Misek verwacht echter dat er in de maanden tot en met juni slechts 550.000 exemplaren van de tablet over de toonbank zullen gaan. Deze teleurstellende resultaten zullen niet te wijten zijn aan de tegenvallende populariteit van de iPad, Apple zal simpelweg niet aan de vraag kunnen voldoen. Volgens de verwachtingen van Peter Misek zal Apple het fiscale jaar 2010 (loopt tot eind september) wel afsluiten met 1,2 miljoen verkochte iPads. Tenslotte voorspelt hij ook betere tijden voor de tablet van Apple : In het fiscale jaar 2011 zal het aantal verkochte iPads groeien tot 3,5 miljoen.

Apple moet rekening houden met teleurgestelde gefrustreerde klanten” , zo waarschuwt Misek.
Vooralsnog rept Apple met geen woord over eventuele vertraging en staat de lancering van de iPad nog voor eind maart gepland.

Update : Niks aan de hand volgens een woordvoerster van Apple : “iPad will be available in late March.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.