Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 maart 2010

Onderwijs krijgt 10 iPads voor de prijs van 9,6

De verwachtingen voor de iPad zijn hooggespannen, niet alleen bij consumenten maar bijvoorbeeld ook in het onderwijs. Sommigen zien het apparaat als dé ideale multifunctionele schoolcomputer. Met een prijs vanaf $ 499,- zal de iPad echter voor veel onderwijsinstellingen aan de dure kant zijn. Daarom geeft Apple een bescheiden educatiekorting, per 10 iPads welteverstaan.

MacRumors ontdekte Apple’s speciale iPad-onderwijspakketen. Vooralsnog kunnen alleen de WiFi modellen met korting gekocht worden. Per 10 iPads komt die korting uit op $200,-. Inclusief AppleCare loopt het voordeel op tot $400,-. De iPads worden in één doos geleverd met adapters, kabels en één handleiding.

Uiteraard is nog niet bekend of een dergelijke aanbieding ook in Nederland en België zal gelden, aangezien wij zelfs nog in het ongewisse worden gelaten over de prijs van een individuele iPad. Ook is nog onduidelijk of er op termijn individuele onderwijskortingen op iPads gegeven worden. Deze kortingen gelden nu wel voor Macs, maar niet voor bijvoorbeeld iPods.

Reageer op artikel:
Onderwijs krijgt 10 iPads voor de prijs van 9,6
Sluiten