Statenweg
Statenweg Geruchten 2 maart 2010
Leestijd: 1 minuut

Mac mini richting huiskamer met HDMI?

Volgens geruchten bestaan er prototypes van de Mac mini waarop de huidige DVI-aansluiting plaats heeft gemaakt voor een HDMI-poort.

Met HDMI is de mini makkelijker aan te sluiten op moderne TV-sets en eenvoudiger in te zetten voor entertainment in de huiskamer. Naast HDMI blijft de Mini DisplayPort bestaan voor het aansluiten van computerschermen.

Het nu al mogelijk een HDMI-televisie aan te sluiten op de Mac mini en andere Apple-computers met behulp van een verloopstukje dat door derden op de makt is gebracht.

Een nadeel hiervan is dat HDMI normaal ook geluid doorgeeft. DVI en Mini DisplayPort doen dat niet. Een apart audiokabeltje naast de HDMI-kabel is dan noodzakelijk. Een volwaardige HDMI-aansluiting (beeld & geluid door één kabel) op de Mac mini heeft daardoor zijn voordelen.

Het is opvallend dat Apple de Mac mini de huiskamer in wil krijgen, aangezien voor dit doeleinde de Apple TV in het leven is geroepen, die overigens standaard is uitgerust met een HDMI-aansluiting.

Ook zou Apple werken aan een eigen verloopstuk van Mini DisplayPort naar HDMI voor de overige Macs (bijvoorbeeld een nieuwe iMac met Blu-ray). Door de Mini DisplayPort in de toekomst te ‘upgraden’ met een geluidssignaal, is ook dan slechts één kabel nodig voor de doorvoer van zowel beeld als geluid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.