Statenweg
Statenweg Nieuws 10 maart 2010

‘Basisapplicaties opnieuw vormgegeven voor iPad’

Op de beelden die we tot nu toe gezien hebben van de iPad valt op dat eenvoudige applicaties die we kennen van de iPhone, zoals ‘Aandelen’, ‘Klok’, ‘Weer’, en ‘Calculator’, ontbreken.

Hierdoor ontstond het gerucht dat deze zouden terugkeren als widgets op de iPad, zoals Dashboard in Mac OS X. De widgets zouden door middel van een vingerbeweging of speciale knop op het toetsenbord van de dock op te roepen zijn.

Volgens John Gruber van Daring Fireball klopt daar niets van. Volgens hem moeten de applicaties opnieuw ontworpen worden. De rekenmachine en de aandelenkoersen zijn namelijk specifiek vormgegeven voor het kleine scherm van de iPhone. Simpelweg 1-op-1 kopiëren en groter weergeven op het iPad-scherm zou ‘raar’ aanvoelen.

Het grotere scherm van de iPad leent zich sowieso voor uitgebreidere functies binnen de apps. Gruber verwacht daarom dat de basisapplicaties in toekomst (dus niet bij de lancering) alsnog verschijnen op de iPad, zij het in een aangepaste vorm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Basisapplicaties opnieuw vormgegeven voor iPad’
Sluiten