APR’s willen van MacBook Pro voorraad af, update aanstaande?

Het gerucht zwerft al langer rond in de blogosphere: Apple zou op het punt staan om een nieuw model MacBook Pro uit te brengen, identiek aan de buitenkant, maar véél sneller aan de binnenkant. Een medewerker van een Nederlandse Apple Premium Reseller meldt OMT nu dat de nieuwe MacBook Pro misschien al volgende week in de winkels ligt.

De anonieme medewerker komt tot deze conclusie na een intern memo waarin personeel verzocht werd om de focus te leggen op het verkopen van de MacBook Pro, in plaats van de MacBook of MacBook Air. Dit verzoek zou afkomstig zijn van Apple. Aangenomen kan worden dat dit verzoek te maken heeft met de aankondiging van een nieuw model waardoor de ‘oude’ voorraad zo snel mogelijk weg moet.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om een niet geverifieerd gerucht, al ligt het nieuws wel in de lijn der verwachtingen. De MacBook Pro is immers hoognodig toe aan vernieuwing. De meest recente update komt van juni 2009. Verwacht wordt dat de MacBook Pro alleen aan de binnenkant vernieuwd wordt. Eerder dit jaar werden snelheidstests ontdekt van een MacBook Pro model met Intel’s nieuwe mobiele i7 processor aan boord. Ook zijn er vandaag banners gevonden waarin Macs worden geadverteerd met hogere verkoopprijzen. Ook dit kan wijzen op een update naar de duurdere i7 processor.

Reageer op artikel:
APR’s willen van MacBook Pro voorraad af, update aanstaande?
Sluiten