Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 maart 2010

Apple wordt sociaal met iGroups

De website Patently Apple heeft een nieuw patent van Apple ontdekt. Hierin wordt een iPhone App omschreven die nog het meeste weg heeft van diensten als Foursquare en Gowalla. Zoals we van Apple kunnen verwachten biedt de App, met de voorspelbare naam ‘iGroups’ echter meer.

Volgens het patent is iGroups uitermate geschikt voor bijeenkomsten waar veel mensen zijn, zoals concerten of congressen. Door middel van GPS co├Ârdinaten herkent de App automatisch een groep mensen (met een iPhone of iPod touch) op een specifieke locatie en maakt daar dan een groep voor aan. Deelnemers staan via WiFi of Bluetooth in verbinding met andere leden van de groep. Onderling kunnen ze zien waar andere leden zich bevinden. Ook kunnen ze zo foto’s delen, berichten sturen en informatie raadplegen binnen de groep.

Vandaag kwam AppleInsider met het bericht dat Apple ook interesse zou hebben in de ontwikkeling van walkie-talkie techniek, waardoor gebruikers binnen een groep met elkaar kunnen praten buiten een mobiel netwerk om. Dit zou uiteraard goed geïntegreerd kunnen worden in iGroups.

Of iGroups ooit het levenslicht zal zien blijft, net als bij alle patentaanvragen van Apple, de vraag. Welke toepassing kan jij ervoor verzinnen?

Reageer op artikel:
Apple wordt sociaal met iGroups
Sluiten